Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mirtazapen , Remeron , Yarocen...

Mirtazapen , Remeron , Yarocen lerakasa hogyan?

Figyelt kérdés
15mg szedtem 1honapig de nagyon hizlal, leviszi vernyomasom, szedülök. Hogy hagyjam el? Felezzem aztan negyedeljem? Valaki szedett itt ilyet?

#Yarocen #Mirtazapen
febr. 19. 19:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

15mg kb az altato teteje. 30tol csinal valamit, 45mg nem a max csak itthon, mashol felpakolnak 75mg ra is, itt irtak hogy neki 90mg ra nyomtak fel.

Remeront meg ha jol tudom kitiltotta a vezerezredes pinter sandor mint sok sok gyogyszert a szaktudasaval.

febr. 19. 19:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Es szeded? Vagy siman le tudtad rakni?
febr. 19. 20:12
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Szedtem kb 2 evig. Egyik naprol a masikra leraktam 30mgrol. De nem azert mert nem hatott, csereltunk inkabb. Annyira engem nem hizlalt. De jo altato volt 1 hetig, utana hozzaszokik a szervezet. De Remeront az eredeti mirtazapine-t szedtem volna inkabb, nem szeretem a masolatokat szedni. Nem csak en tapasztaltam masfajta mukodest.
febr. 19. 20:21
 4/11 anonim ***** válasza:

A Remeron egyébként törzskönyvezett (én is azzal kezdtem anno), "csak" tartós hiánycikk. Piaci megfontolások...

" 2017.10.15

Tartós hiány

Piaci megfontolások

Ugyanaz a gyógyszer más hatáserősségben elérhető "

febr. 19. 20:47
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Ja... mar 2 - 3 eve. Hagyjuk. Valamelyik gyogyszer mar majdnem 5 - 8 eve piaci megfontolas meg tartos hianycikk. Csak a bokkeno, hogy ramegyek az anyaorszag oldalara ott meg lehet kapni.
febr. 19. 20:49
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
A torzskonyvezett azt jelenti hogy az OGYEI nek benyujtotta a doksikat, es elbiralas alatt all az OGYEI altal. Azt nem kozlik, hogy mikor meg hogyan biraljak el. lehet mar amugy biralas alatt van csak hat.. massal foglalkoznak mert keves az orvos.
febr. 19. 21:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, de itt nem erről van szó. A Remeront már 2003-ban engedélyezték, én is akkortájt kaptam a kórházban. 2017 óta "tartós hiánycikk", "piaci megfontolásból". Szóval nem az elbírálás és engedélyezés hiánya a probléma.
febr. 19. 21:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Es ti akik szedtetek egybol el birtatok hagyni vagy szepen feleztetek? Szerintem a neveken kar vitatkozni a hatonayag ugyan az. Talan annyi valtozas van hogy nem szopogatosba irjak hanem tablettaba.
febr. 19. 22:32
 9/11 anonim ***** válasza:
33%

A nevek nem mindegyek, a yarocen magyar generikum (masolat - nevezzuk igy), a Remeron az eredeti vegyulet, a krka meg barmi mas az szinten generikum.

A hatoanyag valoban ugyanannak van feltuntetve. De itt is vannak kulonbsegek - lehet vitatkozni, de mas gyarban, mas eszkozokkel, modszerekkel (fejlettebb technologia pl) minosegibb hatoanyagot produkalnak.

En egyik naprol a masikra hagytam abba, nem tanacsos, de inkabb kibirok 2 hetet mint felezgesseg meg mar 0.00025 nel is felezzek mert mindenki be van kakkantva ettol. Gyogyszeresz ismeros is utal felezgetni. Vannak kiveteleek gyogyszernel, de en nem felezgettem de ne vedd rolam a peldat.

Remeronbol amugy van soltab (szopi tabletta) is, meg a krka gyartmanybol is talan (mirzaten a termek neve).

Ugyanez a Xanax meg Frontin

Xanax az eredeti, termeknev, legeloszor bocsatotta piacra, hatoanyagot szinten es azt hiszem 5 - 7 evig nem lehet senki altal piacra dobni. Most hogy nemzetkozileg vagy regionalisan nem tudom.

Frontin az egy magyar masolat, mind termeknevben, mind hatoanyagban (mashogy allitjak elo, esetleg beszerzik az anyagot de azt is hogy allitjak elo meg kitol, lehet kerdeseket feltenni)

Meg ott a Helex termeknev, ugyanugy alprazolam hatoanyaggal is, szoval lehet sorolni..

febr. 19. 22:41
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves utoldo koszonom. Majd szepen lassan elhagyom nem erzem magam kesz arra hogy hirtelen elhagyjam.
febr. 20. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!