Pánikbetegségre yarocen gyógyszer nem hat ?
A pánikbetegségre a pszichoterápia hat.
Szedegethetsz gyógyszereket életed végéig, de azzal nem oldottad meg a problémát.
Létezik online terápia is.
Az antidepresszánsok tényleges hatása mindig csak hetek, vagy hónapok múlva áll be. Valószínű, hogy csak azért éreztél javulást, mert nem voltál hozzászokva, hogy kiüt a gyógyszer. Ahogy fokozatosan hozzászoktál, a gyógyszer melletti tünetek is előjöttek. Megeshet, hogy nem ez a neked való antidepresszáns.
Nyugtatóról beszélve, a xanax, és a frontin, amik ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, a lehető legrosszabb gyógyszerek pánikbetegségre. Vagy úgy általában szorongásra. Mégis mindenkinek ezeket adják. Én konkrétan rosszabbul voltam tőle, mint amikor nem szedtem semmit. Ami napi több pánikroham esetén nagy szó. Én jelenleg rexetint(paroxetin hatóanyagú) szedek, mellé 0.5mg rivotrilt, és pániktünetek csak 2-3 havonta jelentkeznek, akkor is csak enyhén. Nem ennyi nyugtatóval kezdtem, ez a visszacsökkentett adag. Esetleg megpróbálhatnál érdeklődni vagy egy új antidepresszánsról, vagy egy új nyugtatóról az orvosodnál. Sajnos a pszichiátriai betegségeknél kísérletezni kell, melyik hat a legjobban, vagy melyik kombinációval van a legkevesebb tünet.
Próbálkozhatnál az autogén tréninggel. Az oktatókönyv elérhető a neten is. Ez amolyan önszuggesztióra épülő nyugtató módszer. Szokták pszichológusok is tanítani a betegeiknek, de ahhoz találni kell olyat, aki foglalkozik vele, és van üresedés a várólistáján.
Elég egyszerű gyakorlat, és ha még a rosszullét kezdeti fázisában elkezded végezni, akár a teljes roham elkerülhető. Ha pedig rendszeresen gyakorlod, kisebb eséllyel kerülsz rosszullét közelébe. A legjobb benne, hogy egyedül végzed, és nem kell terapeutára hagyatkozni. Nekem rengeteget segített, mert a rohamok trigger motívumát valamennyire tudom vele kontrollálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!