Hogyan kezelnél egy nagyobb lottó nyereményt?
A saját pénzemet fektettem bele, amiért keményen megdolgoztam.
A játékszabályok világosak: csekély összegért vagy nyerek valamennyit, vagy nem.
Nyertem már, mégpedig, amikor bedöglött a villanybojlerünk, le kellett cserélni. Mit ad Isten, a 3-ason nyertem közel 30 ezret, és hihetetlen, de igaz, a 2-esen valami 9 ezret. Jól jött, bizony.
Semmiféle furdalásom nem lenne. A tanulmányaimat befejezném. Nem kötném senki orrára a vagyonomat.
Világot látnék a családommal együtt. És tanulnék tovább.Befektetném.
Engem nem zavarna, hogy úgy nyertem, hogy nem dolgoztam meg érte. Mint az #1-e hozzászóló írta, ez befektetésnek is tekinthető.
A lottónyereményt elsősorban házra költeném, mégpedig több helyen. Persze nem kacsalábon forgó palota kell, csak hogy a városból ne kelljen hajnalban meg este oda-vissza buszozni, csak besétálni az iskolába, munkába, stb. Külföldön meg azért kell ház, hogy pl. háború esetén legyen hova költözni.
A fennmaradó összeget be kell fektetni. Földeket kell venni, majd bérbeadni. Értékálló dolgokba, pl. aranyba is lehet fektetni, részvényeket vásárolni.
Persze ezek mellett nem a lustálkodás lenne a fő cél, mert persze valami tetszetős állást azért be lehet vállalni, de a pénzt így összességében nem értelmetlen dolgokra költeném, nem villognék kifelé.
A Szerencsejáték Zrt. állami cég, úgyhogy semmiféle lelkiismeretfurdalást nem okozna, ha esetleg százmilliókat, netán milliárdokat kapnék tőlük.
Inkább nálam legyen az a pénz mint hogy Hatvanpusztát építsenek belőle vagy vegyenek egy huszadik négert/arabot/jugoszlávot is a Fradiba...
Persze mondjuk egymilliárd már annyi pénz, amit nem tudnék elkölteni, amire szükségem van életem végéig, arra sokkal kevesebb is elég, tehát adakoznék belőle.
Miért lenne bárkinek is lelkiismeret furdalása emiatt?
Van egy játék, annak vannak szabályai, ha nem csaltál, és nyertél, jár neked a nyeremény.
Nem csak a lottónál van szerencse, a normál életben is gyakran előfordul, hogy valaki jó helyen van jókor, ahogy balszerencse is előfordul.
Nem kell ilyeneken rágódni, a szerencséd van örülj neki és használd ki, ha balszerencséd, akkor próbáld meg megoldani a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!