Ha valaki megnyeri a lottót vagy akármilyen nagyobb pénzösszeget más játékon, az kérheti részletekben?
Nem. Max több számlára.
De miért is kérné részletekben. Megnyertem, az enyém, adják ide az utolsó fillérig. Így is olyan kicsi a nyerési esély, hogy előbb csap beléd a villám, minthogy megnyerj bármit is
Miért csinálnál hülyeséget? Álmod váljon valóra és nyerj 100 millát? Hogy kérnéd? Havi 500e? Az 200 hónap, nincs 17 év.
Ám ha megkapod egyben, jelenleg egy szar befektetésnek is 8% az éves EBKM-je (Gránit Bank, 1 hónapos lekötés, EBKM, tehát adózott). Ez kb 0,66% kamat havonta. Azaz 660e. És megmaradt a 100 misi. És ettől sokkal jobb befeketéseket is lehet találni, esetleg nem fizet az első hónaptól...
Eu-ban nincs ilyen egyelőre.
USA-ban viszont van, mert ott bazi nagy összeget nyerhetnek, ezért találták ki részletet is.
Amúgy semmi értelme részletbe kérni, mert mivan ha közben becsődöl a cég?
elveszíted a meg nem kapott pénzed.
6
Azért van értelme. Hány olyan hir és kutatás volt, ami szerint a nagy lottónyertesek jelentős része pár év alatt lenullázza a nyereményét. Igen, mindenki azt hiszi ez vele aztán nem történhet meg, aztán mégis.
Ezen például segit az, ha valaki most megnyerné a powerballt akkor ~ 60%át kapná meg cashben, vagyis mai állás szerint olyan 131 millió USD-t. Aztán lehet élete végéig kitart, lehet s3ggére ver 5 év alatt aztán mehet a híd alá.
Ha nem lump sum kéri hanem részletekben akkor évi 3,5M dollár körüli kifizetést kap ami évente növekszik 30 éven át, cserébe a teljes összeget megkapja. Igen, így az infláció értékét benyeli a lottó társaság ami vélhetően jóval több lesz 30 év alatt, mint 40%. Viszont egész biztos, hogy a következő 30 évben akár mit is csinál kőgazdag lesz.
Meglepő módon mégis sokan a részletekben fizetést válasszák.
7# az a kutatós bullshit mint brit tudós kérdéseknél.
De értem mit akarsz moondani, de aki nem tud bánni a pénzzel, az annyit is ér.
és igazából én csak pár milliárdoos főnyereményekre goondotlam.
A powerball, megamillions az más téma, az USA-ban van. Ott tényleg részletben érdemes csak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!