Ezek mit jelentenek a pszichiátriai ambuláns lapon?
Na ezekre lennék kíváncsi:
"Ambivalencia, bizarreria, realitáskontroll részleges zavara észlelhető"
"Disszociációs zavar, irrealitás, érzelmi labilitás volt észlelhető"
Nagyon ködösen fogalmazott a pszichiáter, kérdeztem, hogy mi a konkrét bajom, semmi választ nem adott, erre mondtam, hogy a pszichológusom szerint is nehéz engem bekategorizálni, erre viszont csak felhúzta a szemöldökét, meg őszintén el se mondta, hogy ezek mit takarnak esetemben, úgyhogy azt se tudom mire szedem pontosan a gyógyszerem.
Szerintetek ezek minek tünetei, vagy mit takarnak?
1es: "kérdeztem, hogy mi a konkrét bajom, semmi választ nem adott"
A "Legközelebb kérdezd meg tőle!" tanácsodra reflektálva.
Azt írta rá, hogy elmebeteg vagy. Azért nem akarta elmondani, hogy ne tiltakozz neki.
"Ambivalencia," = ellentmondásosan érzékelsz dolgokat
" bizarreria," bizarr dolgaid vannak
" realitáskontroll részleges zavara észlelhető" elmebetegség. Nem tudod mi a valós és mi nem. pl érzékelsz nem létező dolgokat és kevered őket
"Disszociációs zavar, = tudat szétesés
"irrealitás, érzelmi labilitás volt észlelhető" = sokszor hisztizel, mert hallucinálsz. Elmebeteg vagy részvétem
#4 nem értem ezt a stílust amiben írsz, feleslegesen paraszt vagy
Alapvetően nem igaz amit írsz, soha életemben nem volt még hallucinációm. A realitáskontroll rész valószínű arra vonatkozik, hogy néha teljes ködbe merülök és nehéz akár mondatokat formálnom, de ez csak speciális helyzetekben fordul elő és igen ritkán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!