Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek mit jelentenek a pszichiá...

Ezek mit jelentenek a pszichiátriai ambuláns lapon?

Figyelt kérdés

Na ezekre lennék kíváncsi:

"Ambivalencia, bizarreria, realitáskontroll részleges zavara észlelhető"

"Disszociációs zavar, irrealitás, érzelmi labilitás volt észlelhető"

Nagyon ködösen fogalmazott a pszichiáter, kérdeztem, hogy mi a konkrét bajom, semmi választ nem adott, erre mondtam, hogy a pszichológusom szerint is nehéz engem bekategorizálni, erre viszont csak felhúzta a szemöldökét, meg őszintén el se mondta, hogy ezek mit takarnak esetemben, úgyhogy azt se tudom mire szedem pontosan a gyógyszerem.

Szerintetek ezek minek tünetei, vagy mit takarnak?

febr. 4. 21:26
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és még azt írta rá a végére, hogy szkizoform zavar, de a pszichológusom szerint azt csak azért írta, hogy felírhassa a gyógyszerem (abilify), ezt elméletileg stabilizálóként szedem, de ezt is csak a pszichológusom mondta, tehát nem tudom
febr. 4. 21:30
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Legközelebb kérdezd meg tőle! Azért mentél oda, hogy feltárja a problémádat, és segítsen. Kettős (egymásnak ellentmondó) érzelmek, nem vagy teljesen tisztában a valósággal, problémás a kapcsolatod az emberekkel, az érzelmeid csapongóak. De én nem vagyok orvos, úgyhogy ne vedd készpénznek!
febr. 4. 21:30
 3/5 anonim ***** válasza:
91%

1es: "kérdeztem, hogy mi a konkrét bajom, semmi választ nem adott"

A "Legközelebb kérdezd meg tőle!" tanácsodra reflektálva.

febr. 4. 21:37
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Azt írta rá, hogy elmebeteg vagy. Azért nem akarta elmondani, hogy ne tiltakozz neki.

"Ambivalencia," = ellentmondásosan érzékelsz dolgokat

" bizarreria," bizarr dolgaid vannak

" realitáskontroll részleges zavara észlelhető" elmebetegség. Nem tudod mi a valós és mi nem. pl érzékelsz nem létező dolgokat és kevered őket

"Disszociációs zavar, = tudat szétesés

"irrealitás, érzelmi labilitás volt észlelhető" = sokszor hisztizel, mert hallucinálsz. Elmebeteg vagy részvétem

febr. 6. 13:55
 5/5 A kérdező kommentje:

#4 nem értem ezt a stílust amiben írsz, feleslegesen paraszt vagy

Alapvetően nem igaz amit írsz, soha életemben nem volt még hallucinációm. A realitáskontroll rész valószínű arra vonatkozik, hogy néha teljes ködbe merülök és nehéz akár mondatokat formálnom, de ez csak speciális helyzetekben fordul elő és igen ritkán

febr. 6. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!