Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az, hogy a félelmein...

Miért van az, hogy a félelmeink, gátlásaink legyőzés egyszerűen nem működik?

Figyelt kérdés

Tehát egy gátlásos, szégyellős ember sosem tudja végérvényesen legyőzni ezen tulajdonságait. Minden nap egy harc amelyben 0-ról indulsz és minden nap elölről kell kezdeni az egészet.

Egész életemben küzdöttem ellene, belementem olyan szituációkba amelyek félelmetesek voltak, és mi az eredménye? Egyre nagyobb szorongás fog el ilyen szituációk előtt. Például munkahelyen mások előtt felvenni a telefont. Sokszor lefagy az agyam. Pedig 10 évig “gyakoroltam” és semmi.

Ennek ellenére miért még mindig az az általános tanács, hogy keresni kell az olyan szituációkat amelyeket szorongást, félelmet váltanak ki?

2024. febr. 2. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Első körben nem kell olyan munkát csinálni, amit cseppet sem élvezel!

Ez egyenesen arányos a kiégéssel és a munkaundorral!

Az élet előbb-utóbb benyújtja a számlát, hiába erőszakolod meg magad!

Tudom, mert átéltem!

2024. febr. 2. 11:22
 2/5 A kérdező kommentje:

1

Dolgozni kell. Vagy az iroda vagy a gyár, munkatelep. Egyik sem olyan túl jó opció de ez van.

2024. febr. 2. 11:40
 3/5 anonim válasza:
Ez valszeg azért lehet, mert nem tudod elfogadni, hogy ez egy veled született tulajdonság, ami a személyiséged része. Nyilván meg kell próbálni fejleszteni az önbizalmadat, de amíg próbálsz más emberként viselkedni addig mindig szorongani fogsz. Ha viszont úgy állsz hozzá, hogy te így vagy önmagad és nem érdekel, hogy mások mit gondolnak, akkor egyre jobb lesz.
2024. febr. 2. 11:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem arról van szó hogy ne dolgozzál, csak ha eleged van, lehet váltani!

Ha találsz olyat, ami számodra érdekfeszítő!

2024. febr. 2. 11:48
 5/5 A kérdező kommentje:

4

Dolgoztam már több helyen is. Minimum 5 helyen. Munka munka. Egy kutya.

2024. febr. 2. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!