Extrém munkahelyi stresszt, szorongást mivel csökkenthetném?
Ezt próbáld ki!
Úgy hívják hogy Homlok-tarkó tartás!
Oldja a stresszt, lenyugtat, bármikor alkalmazhatod ha ideges vagy.
5-10 percig elég tartani, vagy ameddig le nem nyugszol.
Enyhe lüktetést fogsz érezni a fejednél, homlokodnál, de ez ne ijesszen meg, természetes folyamat!
Ha gondolod lélegezhetsz is mellé mélyeket, orron be, szájon ki, lassan.
Nálunk is ugyanez a helyzet, gyomorideggel járok be.
Kb èn eljutottam arra a pontra már, hogy a lelkibèkèm többet èr. Igy ha a főnököm szól csak akkor szólok hozzá, mert amúgy semmi nem jó neki amit az ember csinál, csak az jó neki amit ő csinál. Igy leszarom már mit mondd. Bemegyek megcsinálom ès jövök haza.
A stresszt tudod csokkenteni, pl. legzeslassitassal. Azt barhol megcsinalhatod, par perc. Leulsz (vagy lefekszel) es lassan, melyen beszivod a levegot, utana lassan kifujod. Nagyon nyugodtan csinald, ne gondolj masra kozben. 1-5 perc mar segit, csak egy parszor gyakorold, hogy belejojj.
Relaxacios modszerek is vannak, amit otthon lefekve csinalhatsz: autogen trening, sima (passziv progressziv izomlazitas), vagy progressziv izomlazitas, tudatos jelenlet lazitas. Van, hogy az egyik bejon, a tobbi nem, a neten talalsz sok ilyesmit.
Ha gyogytea vagy gyogynovenyes megoldas erdekel: valeriana (macskagyoker), komlotoboz, kamilla es ilyesmi keverekek vannak, sokfele. Konkretan nem tudom, de szerintem a dm-nek es a rossmann-nak is vannak sajat markas teai feszultsegoldasra. Vagy esetleg alvaskonnyitonek hirdetik, de van, akinek nappalra is jo, nem tudom, meg kell nezni a dobozt. Inkabb a patikust kerdezd meg, mit ajanl, pl. gyogynovenyes tablettat. Lehet, hogy a Teekanne is gyart ilyet, vagy a Twinings.
Ha sok kavet iszol, azt is jo lenne addig csokkenteni, amig el nem mesz, stressztuneteket fokozhat. Probalj a munkahelyeden kivul lassitani, foglalkozni magaddal. Ne pakold tele a napodat feladatokkal, csak ami tenyleg muszaj. Meleg furdo, idoben fekudj le (azonos idoben). Legyen egy pont az estédben, amin tul mar nem gondolsz a munkadra. Lehet, ez hulyen hangzik, de az ilyen orakban nagyban feltoltodsz es megerosodsz idegileg, azert jobban fogod birni masnap a dolgokat.
Ha tudsz, elkezdhetsz mozogni, is, pl. minden masnap futni, vagy szobabicikli, nem kell sokat. Ez is a stresszt csokkentene.
Tehat azt nem tudod kivedeni, hogy a munkahelyed olyan, amilyen, de a stressz kezelesre vannak modszerek, amelyek segitenek, hogy jobban elviseld.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!