Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi jobb egy csendes borderline...

Mi jobb egy csendes borderline—nak? Pszihilógus vagy Pszihiáter?

Figyelt kérdés

A pszihológusnál az a tapasztalatom, hogy a normális emberekhez hasonlóan kezeli a komolyabb mentális beteget, tehát hamar rájössz, hogy nem ér semmit, pszihiáter meg letudja az egészet valami gyógyikkal, nincs türelme ilyenekhez, hogy "dialektikus viselkedésterápia"

Szóval, ha szeretnél jól járni,akkor fel kell kutass egy magánt, és mélyen a zsebedbe kell nyúlj?

Az enyémhez hasonló tapasztalataitok vannak, vagy azért mégis jobb a helyzet?

2024. jan. 13. 21:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Okés, köszi szombat ellenére a válaszokat
2024. jan. 13. 22:18
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Pszichologus javaslatara a pszichiater ir fel gyogyszert. Nekem evtizedes blabla utan az antidepresszans mentette meg az eletem. Nem feltetlenul ongyilkos lettem volna, de lecsusztam volna.
2024. jan. 14. 03:27
 13/19 anonim válasza:
92%

12

Az antidepresszansokat meg egyeb gyogyszereket ne nagyon hangoztasd itt, mert jonnek a citromfuvesek meg macskagyokerek akik eskudnek, hogy nem hogy javitott a helyzetukon, de be is bizonyosodottan kigyogyultak a skizofreniabol is.

2024. jan. 14. 09:36
 14/19 anonim válasza:
Ez én...
2024. jan. 14. 13:34
 15/19 anonim ***** válasza:
#13 ezeket mindig érdemes megpróbálni, valamit enyhíthetnek, de már ha jobban alszol is beljebb vagy. Még a valamennyire trendi "adaptogén" cuccok olyanok, hogy kb egyházuk van nekik is, gondolom egy próba erejéig velük is megérheti ismerkedni. Ha már csak annyival könnyebb ilyenekkel, hogy a dokinak egy fokkal összeszedettebben vázolod a belvilágod atipikus jellemzőit, már megérhettek párezret kísérletezgetni. Mellékhatás kb semmi nem várható, a fő hatásuk is inkább csak kis tendenciákban mérhető.
2024. jan. 14. 15:06
 16/19 anonim ***** válasza:

Mindkettő.

Van olyan pszichológus aki PDkre van specializálódva, azokat érdemes keresni, nézni kell a végzettséget és a kort is érdemes (aki nagyon öreg annak a tudása gyakran elavult)

De a "tiniknek segítek túlesni az első szakításon Katika" az tényleg haszontalan Borderlineal, ezt jól látod.

"Szóval, ha szeretnél jól járni,akkor fel kell kutass egy magánt, és mélyen a zsebedbe kell nyúlj?"

Igen, és még úgy is lehet hogy többet végig kell járnod hogy jót találj. Ilyen országban élünk, ez van.

Egyébként nem vagyok szakember de amit leírsz, az szerintem egy átmeneti szakasz a BPD és az NPD között.

2024. jan. 14. 21:40
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem borderlinera nagyon javasolja a pszichiáterem Tündérhegyet/Thalassa házat. Én nem tudok menni, mert munkából nem eshet ki annyi időre,de sokan dicsérik
2024. jan. 14. 21:50
 18/19 anonim ***** válasza:
Leginkább egy helyesírási szótár.
2024. jan. 14. 22:01
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó pszichológus nem mondaná hogy ilyen nincs, hiszen tudományos cikkek vannak róla. Én keresnék egy másik magán orvost, a pszichiáterre szavazok. ( Nem minden pszichiáter nyúl pirulákhoz azonnal, sok alternatív kezelés létezik. )
2024. jan. 15. 04:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!