Miért vagyok rosszul és mitől vannak fájdalmaim? (Depresszió)
Középsúlyos depresszióval és szorongással diagnosztizáltak, de szerintem itt generalizalt szorongás és pánikroham is közre játszik. 33 éves nő vagyok.
Nálam tavaly kezdődött panikrohammal, pánikszerű orvoslatogatasokkal, utána már nem aludtam és hangulati ingadozásaim lettek.
Felmondtam a munkahelyemen, mert rühelltem és biztos voltam benne, hogy ezzel megoldódik minden. De nem..
Jöttél a kenyszergondolatok, állandóan fáradt voltam, éjjel nem aludtam csak 2-3 órát, napközben olyan érzésem volt, mintha lebegnék. Oktoberre már depressziós lettem, ami hellyel közzel azóta is tart.
Nálam nem feltétlenül a rossz kedv és a szomorúság a fő tünet, hanem a szorongás, és azok amik a szorongással járnak. Sokszor fáj a fejem, feszül a vállam, nyakam, allkapcsom, állandóan fáradt vagyok és gyakran szédülök. Néha ismétlem magamban az elmondott mondatok felét, néha dallamtapadásom van és a koncentrációs zavar/memória zavarról nem is beszélve.
Escitil 5 mg + Xanax 0.5 mg a napi adagot november vége óta. Az Escitilt próbáltuk emelni, de a vége az lett, hogy bazira izzadtam.
Hetente részt veszek pszichológusi terápián, és egy két hete rászoktam a relaxációra.
De mielőtt valaki azt hinné, ezzel minden szép és jó, hát amúgy annyira nem.
December 1-től elkezdtem dolgozni, ahol úgy indítottam, hogy ez van, előfordulhat koncentráció és memória zavar is. Teljesen elfogadták, így nyugodtabban járok be.
Ennek ellenére van, amikor úgy kelek fel, hogy szorongok, vagy úgy kelek fel hogy fel se akarok kelni. Ha nem dolgoznék, valószínűleg nem is ennék és mozognék.
De apránként kell gyógyulni, már vezetek autót újra, elvagyok egyedül végülis, alszom is hellyel közzel, és DOLGOZOM. És igazából itt az utolsó szó a lényeg. Érzem, hogy ott valóban fontos vagyok.
Van egy párkapcsolatom, nem a legjobb, nem a legtamogatobb, ez is hozzátartozik a dolgokhoz.
A családom távol él tőlem és mivel magamtól is elszakadtam, újra meg kell tanulnom azt, hogy csak magamra számíthatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!