Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok rosszul és mitől...

Miért vagyok rosszul és mitől vannak fájdalmaim? (Depresszió)

Figyelt kérdés
Pár hónappal ezelőtt nagyon durván szedvedtem mert napi szinten erős pánikrohamok voltak rajtam már annyira, hogy azt hittem meghalok. Most már szedek antidepresszánst és jobb, lenne is kedvem sok mindent csinálni de erőm az nulla. Hiába eszem iszom elég folyadékot ugyan úgy nulla energiám van alszom 8-9 órát általában. Fájdalmaim is vannak a nyakam fáj vállam fejem mellkasom is szokott fájni. Gyomor problémáim is vannak sok sav arra szedek most savlekötőt. Voltam dokinál , EKG,vérvétel,agyi CT verfestéssel mert zsibbadtam is... sürgősségin is voltam mindenhol azt mondják semmi bajom de akkor mitől nincs erőm? Mitől vannak fájdalmaim? Ez mind a depresszió? Egyébként az antidepresszáns kivette belőlem a szorongást úgyhogy az már hála istennek nincsen de a depresszió ezek szerint megmaradt... Most lenne lehetőségem vissza menni dolgozni jó pénzért (1 éve ott hagytam ez miatt) és úgy érzem, hogy nem fog menni mert sokszor az ágyból nem tudok ki kelni. Valakinek volt már ilyen aki depressziós? Légyszi írjatok már tapasztalatokat mert úgy érzem egyedül vagyok. Azt mondják egészséges vagyok mégis úgy érzem magam mint aki haldoklik egész nap. Ja a szédülést meg a bizonytalanságot majdnem elfelejtettem. Köszönöm!

jan. 5. 06:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
az elfojtott érzelmek és vágyak tönkreteszik az idegrendszert.
jan. 8. 16:28
 12/13 anonim válasza:
93%
Én fél éve vagyok állományban folyamatos evés utáni hányinger, hányás, gyomorfájdalmak, gyomorgörcsök, emésztési zavarok miatt. Szarrá vizsgáltattam magam magán és állami rendeléseken is. Volt Gastroenterológiai kivizsgálás, 3 vérvétel (mindegyik vérvétel eredménye tökéletes volt egy csillag nem volt bennük), Kardiológiai kivizsgálás, Neurológiai kivizsgálás, mindenhová küldözgettek találtak is egy két dolgot. Nagyon enyhe Refluxot valamint szintén orvos által enyhének nevezett gyomornyálkahártya gyulladást, illetve Laktóz intoleranciát. Hiába szedtem savlekötőt, hányás csillapítót, emésztést elősegítő gyógyszereket, rendkívül szigorú diétát tartottam és hagytam el minden tejtermék fogyasztását, az állapotom alig javult. 25 kg-ot fogytam 105 kg voltam most vagyok 80, annyit sikerült elérni hogy ne fogyjak tovább, úgy hogy egész nap szinte alig csinálok valamit, mert ugye ha bármi olyat szeretnék csinálni ami mozgást igényel (a hányingerem a puszta sétálástól visszatarthatatlanul előtör) akkor abból hányás lesz. Így jutottam el a Pszichiátriára, ahol Generalizált szorongást, Szomatoform vegetatív (autonóm) diszfunkciót és Súlyos depressziót állapítottak meg. Felírtak nekem Aneptinexet 3x1-t és Frontin 0,5 mg-osat, ezek nagyon minimálisan segítettek csak, tegnap voltam kontrollon az Aneptinex adagját megduplázták. Úgyhogy eltudom képzelni mit érzel, nincs jobb szó rá borzalmas mikor az ember szinte minden napja szenvedéssel és fájdalommal telik, és nem tud ellene mit tenni. Ahogy elnézem a te eseted súlyosabb mint az enyém. Jobbulást kívánok neked, az ilyen rosszakaró szemétládákra pedig oda se figyelj mint az első válaszoló. Sajnos vannak voltak és lesznek is ilyen emberek, akik ha látják hogy valaki rosszul van és gyenge belerúgnak még egyet, mert ebből nyerik az identitásukat hogy másokat megaláznak.
jan. 10. 20:48
 13/13 anonim ***** válasza:

Középsúlyos depresszióval és szorongással diagnosztizáltak, de szerintem itt generalizalt szorongás és pánikroham is közre játszik. 33 éves nő vagyok.

Nálam tavaly kezdődött panikrohammal, pánikszerű orvoslatogatasokkal, utána már nem aludtam és hangulati ingadozásaim lettek.

Felmondtam a munkahelyemen, mert rühelltem és biztos voltam benne, hogy ezzel megoldódik minden. De nem..

Jöttél a kenyszergondolatok, állandóan fáradt voltam, éjjel nem aludtam csak 2-3 órát, napközben olyan érzésem volt, mintha lebegnék. Oktoberre már depressziós lettem, ami hellyel közzel azóta is tart.

Nálam nem feltétlenül a rossz kedv és a szomorúság a fő tünet, hanem a szorongás, és azok amik a szorongással járnak. Sokszor fáj a fejem, feszül a vállam, nyakam, allkapcsom, állandóan fáradt vagyok és gyakran szédülök. Néha ismétlem magamban az elmondott mondatok felét, néha dallamtapadásom van és a koncentrációs zavar/memória zavarról nem is beszélve.

Escitil 5 mg + Xanax 0.5 mg a napi adagot november vége óta. Az Escitilt próbáltuk emelni, de a vége az lett, hogy bazira izzadtam.

Hetente részt veszek pszichológusi terápián, és egy két hete rászoktam a relaxációra.

De mielőtt valaki azt hinné, ezzel minden szép és jó, hát amúgy annyira nem.

December 1-től elkezdtem dolgozni, ahol úgy indítottam, hogy ez van, előfordulhat koncentráció és memória zavar is. Teljesen elfogadták, így nyugodtabban járok be.

Ennek ellenére van, amikor úgy kelek fel, hogy szorongok, vagy úgy kelek fel hogy fel se akarok kelni. Ha nem dolgoznék, valószínűleg nem is ennék és mozognék.

De apránként kell gyógyulni, már vezetek autót újra, elvagyok egyedül végülis, alszom is hellyel közzel, és DOLGOZOM. És igazából itt az utolsó szó a lényeg. Érzem, hogy ott valóban fontos vagyok.

Van egy párkapcsolatom, nem a legjobb, nem a legtamogatobb, ez is hozzátartozik a dolgokhoz.

A családom távol él tőlem és mivel magamtól is elszakadtam, újra meg kell tanulnom azt, hogy csak magamra számíthatok.

jan. 13. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!