Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongásoldókról hol olvashat...

Szorongásoldókról hol olvashatok röviden, tömören?

Figyelt kérdés
Kényszerbetegségre használnám a benzodiazepinek közül valamelyiket. Bár sok rosszat hallottam róla. Csak pár hétig szedném, hátha valamit csinálna a kényszer ellen. Elég súlyos a kényszerem. Pszichlológushoz is járok ő sem tartja rossznak az ötletet

2024. jan. 3. 21:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
96%
Én felpontoztam a válaszolót aki valóban hozott magával valamit, de ahogy látom, egyesek pont ezért szídják szóval nem értem. De egyébként a bethesda gyermekkorházban dolgozom közforgalmú gyógyszertárban pénztárosként, de már évek óta és már több helyen voltam. Egyébként a legtöbb gyógyszertárban nem gyógyszerészek adják ki neked a termékeket, ezt jó tudni. A gyógyszerész az hátul van, vezetei a nyilvántartásokat, magisztrális készítményeket ő készíti el, lekezeli az OGYEI-vel a dolgokat, szóval az nem az ő feladata, hogy beüljön a kasszába. Nem ez a szakképzettsége. Lényeg az, hogy beszélek belük is, orvosokkal is néha-néha, de kijelenteni, hogy a Rivotril amivel valóban egyes eszetlenek visszaéltek, az egy durva drog ahogy fogalmazott feljebb valaki, az tiszta hülyeség. A Rivotril, clonazepam egy antiepileptikum és sok gyermek kapja itt (is). Elég böszmeség lenne olyan radikális és erőszakos kontextusban kijelenteni, mint már egy utcai drog. Valóban kábítószer, ahogy a frontin is. Mind a kettő P4-es pszichotrópszer, van P3 P2 P1 is. Minél lejjebb mész annál "erősebb". P4 a legteteje, azaz alig ellenőrzött - halkan jegyzem meg. A rivotrilt egyébként nem értem miért írhatja fel háziorvos, ahogy több orvos kollégával beszéltem, mert ez nem a szorongásosoknak kell, hanem az epilepsziásoknak. Ha rászokik akkor úgy is rászokik. A szorongásért elsősorú kezelés az alprazolám, Frontin, sokkal erősebb egyébként. Több a szabad aktív hatóanyag a fehére kötődése miatt, emeli a dopamine szintet is kicsit, nyugtat. Ez kell szorongásra. Van SR verzió is Xanax SR például ha nem akar valaki egész nap szórva szedni. A rivotril teljesen máshogy működik és nem kéne utcai drogként sejtetni aztán hozzáírni rosszindulatúan, hogy legális kábítószer meg drog. De elárulom vannak vény nélküli "gyógyszerek" amik akár aligha meghaladva a megengedett mennyiséget eufóriát okozhat, vagy LSD szerű hatás.
2024. jan. 10. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!