Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet életünk végéig szedni...

Lehet életünk végéig szedni antidepresszánst, anélkül, hogy elmenne a hatásuk, vagy károsak lennének?

Figyelt kérdés
2006 óta szedek cipralexet és venlafaxint generalizált szorongásra, amik ugyanúgy hatnak mint az első évben.Párszor próbáltam csökkenteni, elhagyni őket, de akkor pár hét után rosszul lettem.Sajnos több terápiát próbáltam, amik csak kicsit segítettek a kiváltó okokon.Van aki több évtizedig szed ilyen szereket és hatnak, nem okoznak vmi egészségi károsodást?Sajnos genetikailag is gyengébb az idegrendszerem, anyukám öngyilkos lett, több trauma is ért, ezért kellettek ezek a gyógyszerek.

2024. jan. 3. 15:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Volt mumkatársam évtizedekig szedte. Már nyugdíjas, nem tudom, most szedi- e , de feltételezem, hogy igen.

Ő a szorongásoldót néha csökkentette, pl szabadság alatt néha ki is hagyta, de rendszerint újra szednie kellett .

Hatott neki, mindig.

2024. jan. 3. 17:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, eddig bíztam benne, hogy egyszer csak elhagyhatom, de mostani pszichológusom is megerősítette, van aki nem hagyhatja el, de ez olyan pl mint aki szívgyógyszert szed, emiatt ne érezzem magam kisebbrendűnek. Természetesen emellett érzem, hogy kell valami terápia is, természetes szer pl citromfű, levendula tea, sport, napsütés hasonlók, ezeket próbálom erősíteni.
2024. jan. 3. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!