Pszichopata nárcisztikus lehet kodependens?
Az "elesett" "segits rajtam", "gyenge kislány vagyok"-de kapaszkodok beléd" és "bármit megtennék érted"-hez tökéletesen illik ez a szerep. Amíg ki nem épít egy bizonyos hálót az áldozat köré.
Egyet ne felejts: Akik igazán rászorultak a segítségre-sosem kérnek+ nem ők adják az előadást, hanem a partner, sok sok pici apró jelből(!) rakja össze, hogy bizony az illető múltja nem volt könnyű amit idáig megélt.
Szemben a színházi előadással, aki még rá is játszik, és szinezi a történetet, mint egy szerepet.
Élő példa: egy zaklatáson átesett ember nem ír ki fórumot , kérdést a zaklatásáról, nem teszi nyilvánosságba az esetét. A legkevesebbet beszél, ezzel is a legkevesebb emléket kell felidéznie. szemben a színésszel, aki meg pont ezt teszi, mint egy színházban a színész a porondon, aprólékos, kidolgozott részletességgel.
3+ Nem véletlenül szoktam az ilyen színész előadásához egyetlen mondattal odaírni, hogy köze nem volt ahhoz az eseményhez, mint amit előad.
Ezzel is a többi embert, aki figyelmesebb próbáltam segíteni, hogy feléhívjam a figyelmet, hogy Vigyázz, csapda.
Volt már dolgom pszichopatával, jelenleg is azzal küzdök, hogy rendbe tegyem magam, ugyanis én meg kodependens vagyok, nárcisztikus vonásokkal. 1 év után sem tudtam kijönni belőle, pedig részéről a no contact él.
Jelen esetben tudom, hogy nincsen szó az ő részéről kodependenciáról, általánosságban kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!