Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Enyhébb kötődési zavar kialaku...

Enyhébb kötődési zavar kialakulhat egészségesnek kinéző családban is?

Figyelt kérdés
Ahol nincs nemi erőszak, nincs verés, nincs alkoholista szülő. A szülők sokat törődnek a gyerekekkel, legfeljebb túlféltik, és korlátozzák őket. Vagy csak a nagyon erőssen diszfunkcionálisan működő családokban alakulhat hi a gyereknek kötődési zavara?

2023. dec. 30. 14:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A túlféltés és korlátozás is diszfunkcionális.
2023. dec. 30. 14:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha elkezdesz rajta gondolkozni, akkor majd szépen lassan rájössz, hogy nem is volt olyan egészséges az, ha kialakult benned ilyesmi.

Csomó ideig fel se fogtam milyen toxikus a családom, nagyon sok idő kellett, mert nem történtek annyira extrém dolgok. Aztán szépen felnőttként egy sor mentális betegséggel terápia során szépen kiderült minden, hogy nem volt olyan normális ahogy viselkedtek a szüleim.

2023. dec. 30. 15:35
 3/5 A kérdező kommentje:
A sógornőm nem volt hajlandó végighallgatni, hogy nekem lehet kötődési zavarom, mert szerinte nagyon jó családom volt. Szerintem is jó volt, de nem nagyon jó, legfeljebb csak jó. És azért voltak hibák is. És szerintem jó családban is lehet valakinek kötődési zavara, nem csak pocsékban.
2023. dec. 30. 15:42
 4/5 anonim ***** válasza:
56%
Nem tartozik a sógornődre.
2023. dec. 30. 15:56
 5/5 Senior Séf ***** válasza:
100%
Engem kicsi koromban gyakran lepasszoltak a nagyszüleimhez. Ez látszólag mindenkinek jó volt. Az öregek imádtak, nekem baromi nagy szabadságom volt, annyit mászkáltam az erdőben,amennyit akartam. Csakhogy 4 éves korban nem szerencsés az anyától huzamosabb ideig távol lenni, mert szeparációs szorongás alakulhat ki. Csak hát ugye 60 évvel ezelőtt ezt senki sem tudta.
2023. dec. 31. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!