Egy fejlett országban borderline+asperger kombóra megadnák az eutanáziát?
Még annak a csajnak is megadták Belgiumban, akit migráns(ok?) megerőszakoltak.
Mentálisan nem tudta a csaj elviselni a történteket.
Nem hiszem, bár szerintem még mindig jobb lenne több orvos által egymástól függetlenül megállapított, évek óta fennálló súlyos mentális betegségek (súlyos skizofrénia, igen súlyos terápiarezisztens depresszió) esetében így meghalni annál, mint ha az illető mondjuk a vonat elé vetné ki magát, ezzel feltartva a forgalmat, és traumatizálva olyan embereket, akiknek ehhez semmi közük. De ugye ha valaki elkezdené, akkor ez fokozatosan ahhoz vezethetne, hogy végül nagyon enyhe, szezonális depressziónál (ami sima vitaminpótlással /D3 vitamin és folsav/ javítható, sőt gyógyítható lenne) is elvégeznék.
Az asperger egy másik kérdés. Sajnos az részben az ellátórendszer, részben egyes szülők hibája, hogy a diagnózis után megfelelő fejlesztésben és oktatásban minden érintett gyerek. Ebből pedig felnőttkori problémák (beilleszkedéssel, időbeosztással, indulatkezeléssel kapcsolatosak) erednek, melyek miatt pl. nehezen marad meg az illető egy munkahelyen.
7-es, én is megkaptam tiniként, hogy csak rosszul SZERETNÉK lenni, és nincs is semmi bajom. Mit ad isten, először 30 évesen diagnosztizált bordeline-nal a pszichiáter, aztán 32 évesen egy pszichoterápiás intézményben.
18 éves kor alatt egyébként nem lehet senkit személyiségzavarral diagnosztizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!