Miért bélyegzik meg az emberek a skizofrén embereket?
Figyelt kérdés
És ez nem csak ezeknél van, aki más azt mind cukorbeteg,magas vérnyomásos.
Én paranoid skizofrén vagyok voltak már hanghallásaim de szedek gyógyszereket és mostanában egész jól vagyok 32/F
2023. dec. 15. 00:29
1/7 anonim válasza:
Nem minden ember, de sok primitiv ember van, akik meg az egeszeges, de naluk "gyengebbnek velt" emberbe is belerugnak...
2/7 anonim válasza:
Mert ilyen világot élünk, hogy aki kicsit is eltér a normálistól azt elítélik, megbélyegzik. Sajnos.
3/7 anonim válasza:
Minden betegsegnek, ugy ennek is vannak fokozatai.
#2es jol mondja.
Mai vilagban barmi kaphat ilyen orvosi belyeget. Ido kerdese.
4/7 anonim válasza:
Ha egy cukorbeteg vagy egy magas vérnyomásos nem szedi a gyógyszereit, akkor azzal senkit nem zavar, maximum magát teszi tönkre. Ha egy skizofrén nem szedi és sokszor nem, mert nincs betegségtudatuk, kisebb probléma, hogy csak őrjöng, amivel másokat is zavar, nagyobb probléma esetén még meg is támad valakit.
5/7 anonim válasza:
Az viszont nagy szemetseg, amikor valaki a paranoid skizofreneket szivatja valami osszeeskuvo trollkodassal... ez olyan, mintha a cukorbetegnek cukros sutit adnal. Szoktam latni, hogy itt gyakorin is van par beteg elme, aki szereti kinozni oket.
6/7 Katonca válasza:
A kérdésedre azt tudom mondani, azért bélyegzik meg az emberek a skizofrén embereket, mert félnek tőlük. Az emberek tudatában rossz élmények, beidegződések élnek ezzel a betegséggel kapcsolatban. Rengeteg film, dokumentum film nagyon negatívan ábrázolja ezeket az embereket. Őrjöngenek, gyilkolnak, be kell őket egy életre zárni. Igen, régen így volt. Nyilván most is vannak nagyon súlyos állapotban lévő paciensek, de szerencsére ma már modern gyógyszerek vannak, és jól működő depo injekciók. Amit az előttem író is megemlített, a betegségtudat... Sajnos valóban a legtöbb skizofrén elutasítja a kezelést, mert ők a saját érzéseiket, tapasztalataikat, téveszméiket, hallucinációikat valóságként élik meg. Olyan mintha egy egészséges embert megakarnék győzni arról, az ég nem kék. A fiamon tavaly karácsonykor jöttek elő a tünetek, segítséget kértünk. Zárt osztály, kezelés. A semmiből, 30 évesen rátört a skizofrénia.
7/7 anonim válasza:
Nekem van skizofrén ismerősöm, ő évekig hitte azt ,hogy hangokat mindenki hall a fejében. Egyszer mondtam neki, mikor találkoztunk és pont ilyen hanghallàsos időszaka volt (ezek nála pár óráig tartottak, aztán ha bevette a gyógyszert rá, Kventiaxot azt hiszem, elmúlt neki), hogy ez tökre nem normális, és valahol ő is tudta, mert Pestre valami skizofréniàra szakosodott profhoz járt , de mégis úgy volt vele, hogy de de, ez tök oké így. Mindig mondtam neki ilyenkor ,hogy be kell venni azt a cseszett gyógyszert, mert így nem lehet élni. És egyébként ő életvidám, lesz*rja a betegségét, de én voltam kb az első aki megemlítettem neki, hogy ez nem lehet skizofrénia. És az volt erre válasza, hogy ő erre eddig nem is gondolt úgy, hogy közben már évek óta járt ahhoz a professzorhoz. Szóval nagyon kemény betegség ez és tényleg sokan nem ismerik be, vagy nem is "tudnak róla", hogy azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!