Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitöl szorongok?

Mitöl szorongok?

Figyelt kérdés

Most fogok új pszichológushoz járni... régebben jártam már egyhez ,de nem jöttünk rá mitől szorongok.

Számomra fura, hogy miért olyan nehéz kitalálni a szorongás okát? Hisz egyértelmű, hogy:

szülői kapcsolat

munkahelyi dolgok

párkapcsolati dolgok...

Nem értem, hogy miért van hogy sem én sem a környezetem nem látja mi a gondom :(

2023. dec. 12. 14:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Megválaszoltad magadnak a saját kérdésed... illetve az előző pszichológusod is megválaszolta.
2023. dec. 12. 14:57
 2/11 A kérdező kommentje:
Na,jó! Ezeket csak felsoroltam, hogy általában ezek lehetnek a problémák az embereknél. De konkrétan nem tudtam meg mi a gond nálam. Azóta is szednem kell gyógyszert a szorongásra.
2023. dec. 12. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:

Félek, konkrétan mi sem fogjuk tudni megmondani 5 sor alapján...

Kb írhatnál egy esszét magadról, a múltbeli eseményekről, akkor TALÁN, de...

2023. dec. 12. 15:04
 4/11 anonim ***** válasza:

" Hisz egyértelmű, hogy:

szülői kapcsolat

munkahelyi dolgok

párkapcsolati dolgok..."

Így fogalmaztál, tehát valahol már biztos tudod, mi a kiváltó ok, így azt is, min kell változtatni. Mert ezen nem a környezeted fog, max segítenek benne, hogy jobban haladj, de akármilyen klisé, benned dőlnek el ezek a dolgok.

A környezetednek nem "kell" látnia, mi a baj veled. Alapvetően nekik nem "dolguk", hogy felismerjék, benned mi indította el a szorongást, az a dolguk, hogy segítsenek, támogassanak.

A szorongást egyébként a sport, a meditáció kiválóan oldja, ahogyan az autogén tréning is, nem feltétlenül kell rá rögtön gyógyszert bevenni, az mindig a leggyorsabb, de nem mindig célravezető megoldás.

2023. dec. 12. 15:20
 5/11 A kérdező kommentje:

4es: 7 evig kuzdottem gyogyszer nélkül:

- heti 2-3 sport (többféle sport)

- könyvolvasás

- kutyasétáltatás

- pszichoterápia

- a meditáció nem nagyon ment nekem :(

De egyre rosszabb lett a helyzetem

2023. dec. 12. 20:22
 6/11 anonim ***** válasza:

Valami veszély érzékelése a jövőben?

Félelem az elvégzendő feladatoktól?

Félelem a változásoktól?

2023. dec. 13. 10:57
 7/11 A kérdező kommentje:

6os: pontosan ezektől félek!!!!

- Félek, hogy mi lesz velem 50-60 évesen.

- Nem birok olyan szép uj lakást venni mint sokan csak kis egyszerű lakásom van régi butorokkal.

- Félek változtatni, mert mivan a ha még rosszabb lesz!!

- Félek a mindennapi teendőktől a munkámban ( pedig mindig elvégzem tiszességesen )

2023. dec. 13. 14:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor már rá is jöttél arra, hogy mitől szorongsz. Erről tudsz majd beszélgetni a pszichológusoddal.

A szép új lakást mások várják el tőled, vagy te magadtól?

2023. dec. 13. 18:01
 9/11 anonim ***** válasza:
Bízzál meg annyira a főnöködben/csapatodban, hogy olyan munkát adnak, amit te el tudsz végezni! Ha mégsem, akkor kérhetsz segítséget a csapattól.
2023. dec. 13. 18:07
 10/11 A kérdező kommentje:

8as: en magamtol vártam volna. Nem igy képzeltem az életem.

9es: Nagyon igazad van! Köszönöm a bíztatást/tanácsot!

2023. dec. 13. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!