Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez Pediophobia-nak számít?

Ez Pediophobia-nak számít?

Figyelt kérdés

Valamiért a horrorban(film,játék) teljesen kikészítenek a babák(próbababa,porcelánbaba,stb.),ijesztőek.

Illetve volt már jó párszor,hogy átmentem másokhoz és láttam olyan játékbabákat,amiktől kellemetlenül éreztem magam,ha ránéztem és egy kicsit szorongtam.De nem minden baba esetén van így

Egy ilyen fóbia miért alakulhatott ki,ha ez annak számít?

2023. dec. 3. 20:20
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Horrorfilmek miatt kiskorban például. Nekem amiatt lett. Anyámék lazán nézték mellettem kisebb koromban az ilyen olyan babás horrorokat, majd kaptam is egyet, egy élethűt, mivel persze bele se gondoltak semmibe. Mivel gyerek voltam, ki se dobhattam, ott kellett tartani a szobámban, mert sok pénzért vették. Évekig rémálmaim voltak tőle és folyamatos alvásparalízis gyötört, meghatározó törtéspontja a gyerekkoromnak ez az indkolatlan félelem. 14 évesen egy átnemaludt éjszaka után levettem a szekrényről és kibaxtam a kukába, úgy hogy anyámék nem is tudtak róla. Amíg el nem vitte a kukásautó nézegettem a kukát, hogy ott van e még, majd boldogan néztem, ahogy elviszi az autó. Azóta is rühellem őket.
2023. dec. 3. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!