Aki bipoláris zavaros,hogy tud együtt élni ezzel ?
"Magyarországon stigma a pszichés betegség ,rám konkrétan sokan azt mondták hogy bolond vagyok"
Teljesen egyetertek. En sulyos rekurrens klinikai unipolaris kezeles rezisztens depresszioval diagnosztizaltak, mar voltam on.gy. 5x (sajnos vagy nem sajnos). De a pszchiaterem mondta, hogy a Bipolarisokkal a legnehezebb, oszinten. Es lattam videokat akik egybol elkezdtek a semmibol sirni, majd tok "aktivak" lettek csak ilyen pszichotikusan a vegere es eldurvult. Nem tudom I vagy II volt, de kegyetlen. Ez ilyen atmenet a skizofrenia meg a "boldog pszichozis kozott" es aztan egy akkora gorbe lefele, hogy alig birod a kislabujjad megmozgatni. Sajnalom az ilyeneket.
Nincs javaslatom kerdezo a depressziv hangulati reszere, mert egyszerre kell a maniat meg a depressziot kezelni, hat magat a klinikai depressziot nehez, nemhogy kettot. Altalaban 3 - 5 fele gyogyszert kapsz de... hogy mondjam... csak elore tudsz nezni es lassan setalsz. Es az arckifejezes meg szoszerint "semmi." Probald amit az 1-es irt hatha segit.
Én is bipoláris vagyok, de én szeretek az lenni. Ez nagyon furcsán hangozhat most, de nem tudnám magam elképzelni a hangulatok váltakozása nélkül és szerintem a környezetemben lévő emberek sem.
El kell fogadnod magadat át kell élned a jót és a depressziós korszakot is. Szeresd önmagad és ne úgy gondolj magadra mintha beteg lennél.
Tudok ajánlani egy gyakorlatot is a rosszabb időszakokra ami nálam nagyon bevált. Feküdj le, csukd be a szemed és képzeld el azt a pontot a testeden, ahol a legjobban érzed a szorongást és a szomorúságot. Képzeld egy egy alakot és szint ennek a negatív erőnek. Képzeld el, hogy kiveszed, megváltoztatod a színét és a formáját majd, vissza teszed. Közben lassan vegyél levegőt, mintha meditálnál, furcsán hangzik, de nekem ez vált be. Egyébként a pszichológusom ajánlotta ezt a módszert, de van sok hasonló a neten.
Mégegyszer azt tudom mondani, hogy szeresd önmagad!!!
Semmi baj nincs veled, nagyszerű ember vagy!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!