Művészetterápiával tapasztalatok? Ez amúgy pszichológusi végzettséget is igényel?
Figyelt kérdés
Nemrég ajánlották nekem, nem tudom, hogy jó módszer lenne-e számomra. Elvileg valami két évig tartó képzés kell hozzá, szóval akkor ez ilyen ráépülő az alap pszichológiára? Megint más (egy tanárom) meg azt mondta, hogy csak klinikai szakpszichológus, semmi más, minden más csak sarlatákodás... Tanácstalan vagyok.2023. nov. 29. 13:17
1/4 anonim válasza:
Szerintem ne költs rá ha sokba kerül. Van olyan művészetterapeuta képzés, amihez nem kell pszichológusnak lenni, a pécsi egyetem indítja képzőművészeknek. De ha pszichológus csinálja is, akkor is ez komolyanvehetetlen. Jó dolog az alkotás, segít bizonyos dolgokban, de nézd meg hány őrült meg feleséggyilkos művész van/volt. Nem oldja meg a nagyobb bajokat. Egynek kipróbálhatod ezt is, de ne alapozz erre. Jól mondta az ismerősöd, hogy klinikai pszichológushoz menjél. Persze attól is függ mi a bajod, de a legtöbb ember komolyan traumatizált, valszeg te is, szóval nem kéne fölösleges köröket futni meg az időt húzni hülyeségekkel.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, azt hiszem, meggyőztetek. Sajnos valóban komoly traumával mennék, úgyhogy inkább nem kísérletezek ilyen bizonytalan megoldásokkal.
2023. nov. 29. 13:50
3/4 anonim válasza:
Kiegészítő terápiának lehet hasznos, de igen, komoly problémára komoly kezelés kell.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, most már 100%, hogy kihagyom. Nem volt szimpi a pali, akit ajánlottak.
2023. dec. 1. 11:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!