Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyszerűen nem tudok konzultál...

Egyszerűen nem tudok konzultálni a pszichiáteremmel mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap telefonon kértem őt, a nővér azt mondta rengeteg dolga van, receptírás, rengeteg beteg, nem fogok tudni vele beszélni.ez hosszútávon így nem jó. Láttam egy magánorvost, 50 perces terápia 20000 Ft, ha stabil az állapotom.elég a fél óra is.Mit tegyek?
2023. nov. 28. 12:37
 1/7 anonim ***** válasza:
41%

Miert konzultalnal vele telefonon? Foglalj idopontot menj el es konzultalj akkor

Ha meg nem vagy hajlando kivarni, fizess a maganert

2023. nov. 28. 12:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Már van időpontom december 13-ra. Súlyos Frontin abúzusról.van szó
2023. nov. 28. 12:42
 3/7 anonim ***** válasza:
47%

Akkor majd dec 13án tudsz vele beszélni. Ilyen egyszerű a rendszer.

Ha valki mas hivna fel amikor te elmesz a te idopontodban akkor te se orulnel ha helyetted vele beszelne.

Ha meg barmi surgos eset van akkor azt elmondod a telefonban es eldontik varhat e dec 13ig

2023. nov. 28. 12:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A szer abuzust nem az addiktologia kezeli? Mert ha ennyire nem tudsz kontaktot felvenni a dokelloval akkor fogod az anamnesis-edet, rajta van gondolom valami szenvedelybeteg vagy fuggoseg szeru diagnozis, es mesz addiktologiara a teruletileg illetekes korhazba.
2023. nov. 28. 12:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt mondták az addiktológián, hogy csak akkor mehetek ha pszichiáter küld
2023. nov. 28. 13:20
 6/7 A kérdező kommentje:

Skizofrénia van és kényszerbetegség

Egyébként ha kb hát napig adagoltam túl a.Frontint, még nem valószínű hogy megvonási tüneteim lesznek?

2023. nov. 28. 13:21
 7/7 anonim ***** válasza:
86%

6 nap utan meg se fingasson az elvonasi tunet gondolata. Azok tobb hetes, honapos dolog utan vannak es nem 4 mg hanem 10mg meg feljebb, de neha meg akkor sem. En 8mg Rivotrilt tettem le fel ev utan napi szinten, egyik naprol a masikra letettem, semmi bajom nem volt. Persze ekkor on.gy akartam lenni, es vartam a hires grand mal rohamot, de semmi nem tortent.

Valaki meg mar 0.125mg frontintol grand mal-t kap ugy, hogy 1 honapja tordeli le 0.5mg-rol. Majd elhagyta es grand malja lett. Nagyon keves az az ember akinek ez lesz. Max remegesed lesz 1 hetig meg ha 4mg ot szedtel (max dozis) es abbahagyod. Bar Frontinnal nem tudom. Soha nem szedtem, soha nem fogok Frontint szedni, lentebb kifejtem.

Xanaxot szedtem, arrol vannak tanulmanyok, publikaciok, Frontinrol nincsenek, es vannak elteresek a gyartasi folyamatban a Frontin meg Xanax kozott. Nem mindegy melyiket szeded. Van elteres. Es nem lehet azt mondani az alprazolam az alprazolam, mert azt is a nagy HUF EGIS itthon milyen minosegben allitja elo/szerzi be az alapanyagokat meg honnan, vagy a pfizer amerikai multimilliardos ceg hogyan allitja elo az eredeti (alprazolam) szabadalmas Xanaxot.

Egy csomo faktor van, farmakovigilancia(=gyogyszerbiztonsag) azaz mellekhatasok, genetikai kulonbozosegekre kompatibilitas, terapeutikus hatas elonyei/hatranyai, farmakokinetikai/dinamikai ekvivalencia, stb...

Kepzeld mennyit tesz a magyar kormany ezekre, amikor cseszi szet a magyar egeszsegugyet. Gepek uzemeltetese, tisztasasg/sterilitas/karbantartas, felugyelet biztonsagi es mukodesi szempontbol, szakemberek, farmakologiai ipar elvek betartasanak ellenorzese, ilyenek. Ez mind penz, es a magyar HUF nem a norveg NOK-kal verseng szerintem peldaul. Ahogy az EGIS sem az Pfizer-el, meg a Frontin sem a Xanaxal. De mindenki azt szed amit akar. Frontin egyedul M.o-n hires. Sehol mashol. Az, hogy kelet EU-ba exportalunk az mas. De valahogy ketlem, hogy azt irjak fel Xanax helyett, hiszen az (volt eddig itthon) a standard "nyugtato psychofarmakoterapia". Persze vannak akik szerint USA ban is azt irjak fel... ja, ugyanazon a neven mondjuk migrenre. Eleg nehez elkepzelni, mert a Frontin barmelyik forgalmazoja nem exportal USA-ba. Talalkoztam mar ilyen kommentel, igaz utana is neztem, aztan nevettem egyet.

2023. nov. 28. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!