Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért félek ennyire, hogy...

Miért félek ennyire, hogy paranoiás leszek vagy vagyok?

Figyelt kérdés

Alapvetően az a baj, hogy aggódom, hogy mi van, ha paranoiás leszek vagy esetleg az vagyok?

Sokszor azon kapom magam, ha nincs semmi dolgom, hogy ezen agyalok, s ilyenkor iszonyat butaságokat be tudok magamnak mesélni, annyira irreálisan, hogy már az kezd bennem félelmet okozni, hogy egyáltalán mi a fenének gondolkodom ezeken a butaságokon. Az igazság az, hogy mindenről tudom, hogy iszonyatosan nagy butaságokat gondolok néha, de aggódom, hogy mi van, ha majd elkezdek ebben hinni, mi van, ha megszégyenülök ez miatt? Vagy ezeket fogom mondogatni másoknak és bolondnak néznek majd…

Szóval nem egyszerű… mi lehet ez?!

2023. nov. 27. 09:17
 1/3 anonim ***** válasza:
22%
Mert unatkozol. Ha lenne par gyereked azok mindennapi gondjaival vagy egy tanyan laknal, ahol napi 5 km-t gyalogolnal kannaval ivovizert, vagy heti 5*12 orat dolgoznal (mint en) egybol nem ernel ra ilyesmire.
2023. nov. 27. 09:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Pszichológustól kérdezd, hogy mi lehet ez... Nyilván szorongsz, mint ahogy te magad is mondtad. Az meg, hogy miből ered pontosan ki kell deríteni szakemberrel. Ha csak vergődsz rajta és gyakorizol, akkor nem leszel jobban.
2023. nov. 27. 10:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia. Ide illesztem neked egy másik kérdezőnek írt válaszomat. A te problémádra is segítség lehet. " A probléma, hogy a téged ért hatásokat nem a valóságnak megfelelően látod, értelmezed. Viszont van lehetőség igazán, helyesen értelmezni, látni tudni a valóságot, amiben élsz. Ha érdekel hogyan, jelezd és leírom."
2023. dec. 1. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!