Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Munkakeresés időszakát kibekke...

Munkakeresés időszakát kibekkelni mentális betegként?

Figyelt kérdés
Két éve kezelnek szorongásos és depressziós zavarral. Párszor megjártam már a pszichiátriát, szedek gyógyszert illetve járok pszichoterápiára több mint egy éve. Voltak jobb és rosszabb időszakaim, de sajnos most megint elég rossz időszakban vagyok, ugyanis a barátom nemrég szakított velem, és ebben a félévben fogok lediplomázni, de mivel bölcsész diplomám lesz, valószínű nem a legegyszerűbb lesz munkát találni. Tudom, hogy a munkakeresés mindenkinek egy nehéz és küzdelmes időszak, de mivel én mentális beteg vagyok, fokozottan félek attól, hogyan fogom megélni ezt az időszakot, pl, visszautasítások, sok üresjárat stb. Esetleg valami tippek, hogy hogy lehet a leghatékonyabban átvészelni ezt az időszakot?

2023. nov. 26. 15:27
 1/5 A kérdező kommentje:
Olyasmire gondolok, hogy mivel lehet kitölteni az üres napokat, amíg várom, hogy felvegyenek valahova és közben ne legyek depressziós a semmittevéstől.
2023. nov. 26. 15:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát én most el kezdtem azt, hogy részletesen leírom, hogy másnap miket kell, vagy jó lenne meg csinálni, a kell dolgokra rákényszerítem magam :D, persze nem ez nem sok, és akkor még vannak a jó lenne vagy + dolgok, amikre szintúgy rákényszerítem magam, és minél többet csinálok belőlük annál jobb, ha meg nem csinálom, átrakom másnapra. Az a lényeg szerintem hogy nem szabad egy napra sok teendőt berakni, mert akkor azon is csak stresszel az ember. Pedig dologból van bőven...
2023. nov. 27. 11:55
 3/5 anonim ***** válasza:

"fokozottan félek attól, hogyan fogom megélni ezt az időszakot, pl, visszautasítások"

Esetleg érdemes úgy felfogni, mint tanulási lehetőség és nem úgy, mint egy teszt. Ha nem vesznek fel, akkor is rá lehet kérdezni dolgokra, amiken javíthatsz és akkor nem érződik olyan negatívnak.

2023. nov. 27. 12:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Én sose unatkozom. Olvasok, zenét hallgatok, de a háztartás is lefoglal. Te nem végzel háztartási munkát?

Amúgy én hosszabb ideje nem dolgozom, de nem tudnék unatkozni. Én inkább rövidnek érzek egy napot, mert annyi mindent szeretnék csinálni.

2023. nov. 27. 22:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

3-as

De igen, végzek háztartási munkát, de nem tudok mindennap takarítani, egyrészt mert egy pici lakásban lakom, másrészt van két lakótársam, akikkel megosztjuk a munkát.

A másik pedig hogy a depresszió lényege pont az, hogy hiába foglalhatná el százféleképpen magát az ember, nem érdekli semmi és nincs kedve semmihez.

2023. nov. 29. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!