Szociális szorongásra milyen gyakorlati tippek, praktikák vannak, amit munkahelyen tudnék alkalmazni?
A munkahely elsősorban nem a trécselésre van. A magyar dolgozók (főleg az irodisták) még mindig tévedésben vannak, azt hiszik, hogy alibi dolgokkal, fészbukozással, vécézéssel el lehet ütni az időt, aztán csodálkozva kérdezik, hogy nyugaton miért duplája a fizetés. Itt dolgoznod kell.
Senkit nem azért fizetnek, hogy adomázzon, a társaság lelke legyen, vagy mindig legyen kész egy kis lelkifröccsre. Bemégy, megkapod a dolgod, elvégzed, hazamégy. Maximum a kötelező udvariassági körök, hogy vagy, mi újság, annyi. Rengeteg ideget megtakarítasz magadbnak, ha így fogod fel.
Én ugyanilyen vagyok.
Pont most határoztam el, hogy inkább csinálok magamnak vállalkozást, mert nem tudok olyan munkahelyen lenni, ahol több emberrel dolgozni.
Voltak munkahelyeim, de ott egyedül dolgoztam.
Nem ártok senkinek, csak én sem vagyok beszédes, feleslegesen nem pofázok.
Egy összeszokott közösségbe nem tudok csak úgy beilleszkedni.
Èn emiatt lettem depressziós, most próbálok belőle kimászni.
Annyira nyomorultnak érzem magam, mert nem bírok egy kisebb közösségbe sem beilleszkedni.
Pont úgy ahogy írod, hogy pár emberrel elvagyok, akiket látom, hogy én is érdeklem.
Szerintem nem benned van a hiba, nem kell magad okolni. Sajnos az átlag nyárspolgár ilyen. Érdekes, míg suliba jártam, egyetemig bezárólag, nem tapasztaltam kiközösítést, de felnőtt fejjel, a munkahelyeimen igen. Meg ami ledöbbentett, hogy nem velem beszélte meg az illető ha valami nem tetszett neki, hanem rohant árulkodni a főnöknek. Felnőtt emberek óvodás módjára viselkednek.
Én sem tudok úgy együtt dolgozni mással, ha közvetlenül rajtuk múlik a munkám, ilyen munkát nem vállalok, ahol nem csinálhatom a magam feladatát, hanem mások kegyeit kellene keresnem. Viszont ha nem kell közvetlenül összedolgoznod mással, akkor szard le, hogy csöndesnek tartanak, kibeszélnek. Ne vedd magadra, mert nem a te hibád. Nem mindenki tud felületes dolgokról dumálgatni, viccelődni, de ez nem hiba. Legyél önmagad, és szard le mit gondolnak. Én is ugyanezeket tapasztaltam eddigi munkahelyeimen. Testvérem, nálam beszédesebb, de őt is kiközösítették, ok nélkül. Szomszédom mondja, hogy a lánya multinál dolgozik közgazdászként, de úgy tapossák egymást az emberek, hogy ott akarja hagyni az egészet. Ilyen a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!