Meddig lehet fejlődni a koncentrációban? Életmód, diéta, egnetika? Vágyálom?
Szinte nincs, vagy nagyon kevés az életembe a stressz, kevés húst fogyasztok, szinte semmi olajos ételt, Vas, B, C, D Vitamin, Magnézium és Kálcium tabletta 2-3 naponta, minden nap sétálok, nem iszom alkohotl, kávé-energiaital 2-4 napig (amíg intenzíven érzem a hatását) aztán 1-2 nap szünet.
Ezek mellett heti 5x napi 2-4 órát tudok maximum koncentrálni a munkámra, azt is 2 részletben. Persze eltöltök 8-10 órát is „munkával” de viszzanézve, összeszedetten meg lehetett volna csinálni negyed annyi idő alatt ugyanazt a feladatot. A munkám érdekel és lehet mindig új dolgokat tanulni benne (Programozás). Erdő mellett „nyugodt” helyen élek, a bejárás sem fáraszt le mert Home Office. A lakhatásom és a párkapcsolatom is stabíl, szóval úgy érzem most minden körülmény adott amire régebben azt mondtam, hogy nekem már csak ez kell ahoz, hogy maximálisan funkcionáljak.
Ezt az életrajzi részt igazából csak a sztereotíp megoldások kiküszöbölése miatt írtam. Próbáltam már a dopamin detoxot, édesség mentes diétát, vagy a rendszeres korai felkelést, de egyik sem segített.
Lényeg:
Mostanában 1 óráig fogalmazok egy emailt. Ezt a kérdést pedig 2 órán keresztül fogalmaztam. Minden mondat után végigolvastam az előzőeket, hogy hol is tartottam a gondolatmenetemben. Nem nassoltam, nem tiktokoztam, nem beszélgettem, csak 20szor futottam neki előről, hogy hol is tartottam…. Ha pedig spontán egybe írtam volna az egész szöveget, végül teljesen máshogy jutna el az olvasókhoz, mint amire a választ várnám. Most is úgyérzem még egy óráig tudnám toldozni, foltozni újrafogalmazni a kérdésem, pedig közel sem vagyok maximalista, sajnos közelebb áll hozzám a hanyagság.
Ha a kávé kellőképpen hat 5-10 perc alatt meg van ugyanez. De sajnos akkor is 2-4 órán át tudok maximum koncentrálni az összes munkám, elképzelésem megvalósítására. Aztán belassulok mint ha 25 helyett, egy 80-as, alzheimeres bácsi volnék. Mint ha a fejemben lassabban telne az idő mint a külvilágban.
Elfogadnám, ha teljesen hülye vagy alkalmatlan volnék, de egyszerűen csak „kicsi a kapacitásom” és nem azért mert nem érdekel, mert a jobb napjaimon szokott érdekelni az adott munka. akár kevés alvással, éhesen, kávé nélkül is, de ez csak havi néhány nap.
Végeredményben úgy tűnik, hogy 2 lehetőség van:
- Genetika az egész, 1-2 trükk mint a kávé, hidegvizes arcmosás, persze segít néha napján. Bárkihez fordulnék nem, vagy kevés esélyel tudna javítani az állapotomon, nem lehet egy Ginko bilobával, Memolife kapszulával megoldani. Természetesen itt is elolvastam más kérdéseket, amik szerint a következő lépés volna az Aderálhoz vagy hasonló „szerekhez” nyúlni. Az lehetne végleges megoldás?
- Akár több millió forintos projekt volna pszichológusok, táplálkozási tanácsadók, orvosok bevonásával, laborvizsgálatok, drága ételek, étrendkiegészítők stb. és mindez beletelne évekbe mire kipróbálnád az összes kombinációt.
Az interneten írt tünetek közül alúlműködés esetén fáradékonyság és a száraz bőr, túlműködés esetén egyedül a kézremegés. Anyukámnak volt egy rövid ideig megnagyobbodása, ő ennek ellenére pörgős, legalábbis hozzám képest.
Voltam nemrég plazmaadáson, ha vérszegénységem lenne szerintem szóltak volna. (Ezzel se hozzuk összefüggésbe, azóta volt már sok "jó" napom, meg régebben is voltak ilyen időszakok).
De azért köszi, erre majd rákérdezek ha elmegyek végül egy szakemberhez.
B-komplex vitamin - GymBeam - ezt szedem, van benne a B12 is.
Hallottam már, hogy lehet pszichés, első körben inkább instant megoldásokkal próbálkoznék, mint a több alkalmas, meg hát drágább kezelésekkel.
Meg azért nem hinném, mert mindig jól indul, kb 8 órakor a napom és váratlanul tör rám az agyköd néhány órával később. Próbáltam szünetként időzíteni a sétát, házimunkát is, de éppúgy néha sikerül, néha nem a visszarázódás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!