A Borderlineok?
Én szexfüggő vagyok. Hűséges a páromhoz.
Bpd nő
Azért kérdeztem így, mert a szexmánia nem feltétlen jár együtt hűtlenséggel, ezt tudom.
Viszont azt nem, hogy kapcsolaton belül, hogy nyilvánul meg.
Nekem mindig kell a szerelem. Nem tudok egyedül lenni, szeretetéhes vagyok. Persze szex is legalább annyira kell. Makacs vagyok, impulzív és büszke. Nem bírom, ha gyengének tartanak vagy annak látszom. Megviselt az élet, de igyekszem elrejteni és dacolni a gondokkal. Kimutatni, hogy egy túlélő vagyok aki talpon marad. Igazi kapitalista, szociáldarwinista aki intelligens és a nagyok játékában elszántan nyerni akar. Határozott, céltudatos. Mindemellett impulzív, spontán, labilis. Az érzelmi világom csapongó, egyszer depresszióba, máskor mániába, dühbe, dacba, magányba vagy unalomba csap át. Gyakran érzek, sokat érzek és elképesztően erősen élem meg; olyan vagyok mint egy hurrikán: kiszámíthatatlan, szenvedélyes, veszélyes, mégis csodálatra méltó. Néha azt se tudom, mit szeretnék, mire vágyom, mit kéne csinálnom ahhoz, hogy jól érezzem magam. Egy mondattal megváltozik a véleményem valakiről, akár jó, akár rossz irányba. Nem tudom eldönteni, gyűlöljem vagy szeressem, a gondolataimban ez 2 percenként változik. Egyszerre is jelen volt már, de attól megőrültem. Hogy szerethetem akit gyűlölök, ugyanabban a pillanatban? Csak a jelenben létezem, nincs kapcsolatom múlttal (csak traumaemlékek) vagy jövővel (honnan tudjam, lesz e egyáltalán?) Mégis tervezek, mindent logikusan racionálisan kiszámolok (pl pénzügyek, kamatok stb) túlkompenzálok, kontrollálok. Mindenről táblázataim vannak. A jövőt, amiben nem is hiszek, úgy tervezem, hogy kiteljesedjek és megéljem magam. Túl sok vagyok. Részben lehet engem stabilizálni, meg lehet próbálni, ha a párom egy stabilabb ember, akkor ez lehetséges. Voltam már nárcisztikus partnerrel is, ott ment a szokásos menet az elején, adta a love bombing-ot, ami nagyon tetszett, aztán kezdett átváltani, akkor ment a játszmázás, persze addigra már mindkét irányból. Manipulatív vsgyok, a játszmában mindig nyerek, büszkén. Jött a csenddel verés, nem válaszolt, stb. Nekem vannak antiszociális vonásaim is, ezért ezt könnyen le tudtam kezelni. Kiesett nálam a figyelemből, ráuntam arra, hogy írjak, abbahagytam. Hetekkel később ő kezdett írni, hátha válaszolok. Közönnyel voltam. És a világ felé is azzal vagyok. Szerintem úgy szar ahogy van, de nem tudok rajta változtatni ezért nem is töröm magam. Empátia és lelkiismeret/bűntudat nélkül csak a sikert hajszolom. A pénzt, a szexet. (Egy időben a xanax is a listán volt, minél többet abból is) Aztán meguntam a részletes statisztikáimat, úgyhogy leszoktam arról. De imádom ha dícsérnek, vagy a tudásomat megmutathatom és elismerést kapok. Igazi Cluster B személyiség vagyok, mindenre képes, mindent a célért, erővel és szenvedéllyel, precízen és tökéletesen. Én vagyok a fehér a feketében, mindkettő és egyik sem. Aki elbűvöl, lenyűgöz, manipulál, csapdába ejt, megszerez.. és szeret és nem enged el. Az izgalmas veszély ami vonz, mint a lámpa a bogaraknak. Néha tragédiának élem meg, néha meg élvezem ahogy van.
A lényeg, hogy mindig pörögjek valamin, különben unatkozom vagy depresszióba zuhanok.
Ez az antiszociális vonás állítólag mindegyik borderline-ban van, meg narcisztikus vonás is.
En úgy olvastam régen, hogy a férfi borderlineokat szoktak osszekeverni az antiszociális emberekkel mert hasonlóan viselkednek mint ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!