Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki elhízott, érzi is magán?

Aki elhízott, érzi is magán?

Figyelt kérdés

Én nagyon elhízott vagyok, de alapból nem veszem észre. Más hogy éli meg belülről?

Nehéz elmagyarázni, de alapból nem érzem azt, hogy nagy lennék, legalábbis annyira nem, mint amilyen valójában vagyok. Talán azzal tudnám leírni legjobban, hogy Melissa McCarthy afternek érzem magam a bőrömben, de a valóságban before vagyok ( [link]

Pl. Járásomon se érzem azt, hogy hülyén járnék, természetes, normális lépéseknek tűnnek. De ha megyek az utcán és szembe megyek egy üveggel, tipikus kövér ember járásom van.

(Volt amikor lefogytam, nem éreztem hatalmas különbséget belülről. Mentális problémáim lettek, ami miatt visszahíztam.)

2023. okt. 21. 19:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet azért van így mert mindig is ilyen testalkatú voltál?

Általában azok járnak furán, szuszognak, akik pár év alatt szedték fel a súlyos plusz kilókat.

Ellenben ez nem azt jelenti, hogy egészséges is vagy, mert nem érzed az ellenkezőjét.

2023. okt. 21. 19:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Belül valahogy egy törékeny kislánynak érzem magam néha, míg kívül egy elefánt van.
2023. okt. 21. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Van aki érzi, és van aki nem.
2023. okt. 21. 19:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Most, hogy folyamatosan rohangalnom kell a 1,5 eves kisfiam utan, mar erzem.

Azert nap vegere elfaradok rendesen, faj a terdem is neha.

De addig, amig a gyerek nem tudott jarni illetve elotte amikor dolgoztam (nem fizikai) es napi 1 orat setaltam a kutyaval, ennyi volt az ossz testmozgasom, nem volt megerolteto.

Emiatt el is hataroztam, hogy muszaj lefogynom, ha lepest akarok tartani a kisfiammal.

2023. okt. 21. 19:57
 5/8 anonim ***** válasza:

en nagyon ereztem, de en vekony voltam mindig is 165 cm 47 kg. A terhesseg utan 70 kg. Borzasztoan ereztem magam. TUDOM van akinel ez normalis testsuly es az ok is, az en 47 kg-hoz nagy es gyors ugras volt.

A karjaim nehezek voltak a combom osszeert, amikor leultem ereztem ahogy a hasam kicsit hurkasodik.

En nem ereztem jol magam...de nekem ugye nem ez volt a megszokott a normalis.

most 2 ev utan sikerult vissza nyernem az alakomat vegre

2023. okt. 21. 20:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem 65 kg az ideális súlyom, elvileg 72-ig normális, afölött túlsúly. De 70 körül már érzem, hogy sokat cipelek.
2023. okt. 21. 21:10
 7/8 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem vagyok egészséges. Nem is írtam, hogy egészségesnek érzem magam. Csak belül nem érzem magamnak annyira kövérnek, mint valójában vagyok.

Nekem is szokott itt-ott fájni, sőt állandó/visszatérő helyek is vannak. De volt sérülésem is, ami még pluszban hozzájárul. Viszont mikor jóval-jóval vékonyabb voltam, akkor is voltak egészségügyi problémáim. Teljesen tönkrevágtam a bokám, ami miatt is abbamaradt a sportolás és jöttek vissza a kilók.

Plusz a környezetemben a vékonyabbaknak se mindig jobb az egészsége. Volt kimondottan sovány ismerősöm, akinek térdproblémái voltak.

"...a combom osszeert, amikor leultem ereztem ahogy a hasam kicsit hurkasodik." Húú mennyien dolgoznak azért, hogy megértsék az emberek ez a normál női anatómia része.

A célsúlyom 69 kg volt (177 cm), 70 volt a legkisebb, amire le tudtam menni, de akkor már nem tudtam igazán fogyni (hetekig szinte nem ettem semmit, napi többféle sport). Visszanézve csontváznak, full betegnek néztem ki. Be voltak esve a szemeim, sápadt, élettelen voltam. Hónapok óta nem volt menstruációm, fájtak az izületeim. De ugyanúgy összeért a combon, pedig az is cél volt, hogy ne érjen össze, mert az láttam, hogy az a szép, normális.

Attól, hogy visszahíztam (sőt valószínű többet is, mint amiről kezdtem), teljesen megutáltam magam. Most visszaszámolva rájöttem, hogy nekem 10 éve tart a harcom, hogy elérjem azt az alakot, amivel kívülről is látszik, hogy én milyennek látom magamat belülről. Csak én most ugyanott vagyok 10 év után...közben rengeteg hullámvölggyel.

Kimondott elhízott emberek válaszára lennék kiváncsi (BMI normál súly tetejéhez képest legalább vagy 20 kg plusz). Nem azokéra, akiken van pár kiló felesleg. Azt már tapasztaltam, hogy ők bármilyen plusz súlyt észrevesznek.

2023. okt. 21. 21:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze hogy érzem.A járásomon,sétálás közben,meg amikor többet kell mozogni,megterhelő.Leginkább amikor kisgyerekek között vagyok,utánnuk ugye folyamat rohangalni kell vagy játszani velük:)

Szerintem ezt nem lehet nem érezni.Viszont én is úgy vagyok hogy nem érzem magam akkorának amekkora vagyok,csak ha látom hogy mellettem más emberek mekkorák.

2023. okt. 21. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!