Melyik diagnózis lehet a helyes? Amelyiket kórházban adtak, vagy amelyiket a pszichiáter, aki két éve kezel?
Figyelt kérdés
2023. okt. 14. 20:34
11/22 A kérdező kommentje:
Nem zárják ki egymást, csak az egyik sokkal súlyosabb.
2023. okt. 14. 21:13
12/22 anonim válasza:
A CCHR szervezet arra a tényre hívja fel a társadalom figyelmét, hogy a pszichiátria-szakma hírhedt a nem egzakt diagnosztizálási praktikáiról. (Az USA-ban ez tényleg nagyon súlyos össztársadalmi probléma, vegyük észre csak a szintetikus ópiát-kategóriás anyagok okozta katasztrófát.)
Ne tessék engem ezért lepontozni, csak felhívom a figyelmet, hogy ilyen érdekcsoport is van - ráadásul magyarul is tudnak:
13/22 A kérdező kommentje:
De van valami kézikönyvük, vagy szabályzatuk nem, ami alapján diagnosztizálnak? Hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni a paciensnek egy diagnózis felállításához.
2023. okt. 14. 21:19
14/22 anonim válasza:
Ez is egy stigma, meg az is egy stigma. Mindegyik terápiával kezelhető és bogyókkal.
15/22 anonim válasza:
Mi a két diagnózis? Mert ha szorongás és depresszió, azok simán megférnek egymás mellett. Ha agorafobia meg szkizofrénia, az kevésbé.
16/22 A kérdező kommentje:
Nem organikus pszichotikus zavar és skizofrénia.
2023. okt. 15. 05:28
17/22 anonim válasza:
Ezek megférnek egymás mellett. A szkizofrénia specifikus longitudinális diagnózis egy bővebb kritériumrendszerrel, a másik pedig a "van pszichózis, de nem illik rá a többi diagnózis". Hosszabb távon kell pontosítani, vagy kérjetek harmadvelemenyt.
18/22 A kérdező kommentje:
Csak nem mindegy, hogy skizofrén vagyok e vagy nem.
2023. okt. 15. 11:32
20/22 A kérdező kommentje:
De csak az ambulancián dolgozó pszichiáter szerint vagyok az, a kórház szerint nem!
2023. okt. 15. 12:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!