Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám könnyebben...

Hogyan tudnám könnyebben kezelni a pánikbetegségem ?

Figyelt kérdés
Szóval eddig semmi gond nem volt gyógyszer nélkül is egész jól meg voltam amíg a szüleimmel életem. Néhány hete el költöztem. Nem akarok gyógyszert szedni mert nagyon el myom el tompit és a munkámban nagyon oda kell figyelnem ugyan is gyerekekkel foglalkozom, és ez miatt nem akarok gyógyszert szedni. Egyszerűen képtelen vagyok kezelni ezt magamnak van valaki aki tudna esetleg tanácsot adni ?
2023. okt. 12. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy! Én mindent kipróbáltami amit lehetet.
2023. okt. 12. 14:13
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
Pszichoterápiával, pszichológussal.
2023. okt. 12. 14:20
 3/6 anonim ***** válasza:
16%
Az SSRI antidepresszams nem tompít el és nem szedál, szóval ha csak ennyi a fenntartásod a gyogyszerrel kapcsolatban akkor az téves feltevésen alapul.
2023. okt. 12. 18:05
 4/6 A kérdező kommentje:

#3 [link]

Köszönöm én ezeket nem vállalom be nem akarok gyógyszert szedni

2023. okt. 12. 18:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is, megértelek. Én is pánikos voltam/vagyok (teljesen sosem mondható ki ilyen, hogy voltam, mert ez állandó dolog) de ritkák és könnyen kezelhetőbbek a helyzetek.

Amikor elköltöztem a szüleimtől egyetemre, kicsúszott alólam is a talaj, tök normális, amit érzel. Sokszor áthívtam párom (akkor még nem laktunk együtt) hogy aludjon nálam, mert nekem az este volt a legrosszabb. De képzeld, engem még néha kísérgetnie is kellett a városban..(: mivel kisvárosi vagyok, a főváros hirtelen azért megvágott. Aztán bele lendültem.

Nekem mindig sokat segített, ha elvontam folyamatosan a figyelmem. Pl lakásban, mindig szólt valami film/sorozat, akár arra is aludtam el. Nagyon jót tehet kisállat! Akár egy cica, vagy ha idődbe belefér kutyus, nem érzed egyedül magad. Ha felhívtam valakit, az is sokat segített. Akár szüleim, barátom, barátnőim, stb. én persze sosem mondtam, mi baj, csak így beszélgetés gyanánt. Azt vettem észre, amint eltelt jó néhány perc, jobb is lett. (: aztán tudatosult bennem, hogy bárkit, bármikor felhívhatnék, sosem vagyok egyedül, valamint, a legfontosabb, hogy ez igazából nem veszélyes! Ez csak az agyad játéka, fizikailag nem tesz kárt benned. Akkor útközben volt, hogy szókeresőztem telón, vagy cikkeket olvastam. Ott sem vagy egyedül, vannak körülötted emberek, sok köztük a normális, aki biztosan segítene, akkor sincs semmi baj. (: azt hiszi az ember, hogy egyedül van ezzel, de annyi pánikos van körülötted, nem is gondolnád. Cél a figyelemelterelés. Ha utcán jönne rád, figyeld a viselkedésed: nyugi, lassíts. Nem kell rohanni. Figyeld, hogy simán kapsz levegőt, elég lassabban is venned. Ha úgy jobb, állj meg teljesen, és ülj le picit, matass a táskádban. Vagy hívj fel valakit szintén útközben. Ha munkában vagy, úgy jobb, akkor vonulj el egy picit levegőzni, de fő, hogy maradj reális, és ne reagáld túl. Nyugi, eskü jobb lesz, az eleje nehéz csak.

2023. okt. 12. 18:52
 6/6 Psycho ***** válasza:

Internetről kikúrálni magad ellenjavallt, ezért okos döntés lehet pszichológushoz fordulni.

A tüneti kezelés hamar megvan, pár alkalom alatt megtanít azokra a technikákra, amivel remekül kezelni tudod a pánikrohamokat.

Fontos kiemelni viszont, hogy gyakran valami más, mélyebb ok is meghúzódik a pánikbetegség hátterében, ezt viszont nem lehet 2-3 ülés alatt azonosítani és helyre tenni.

2023. okt. 12. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!