Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire utalhat a folyamatos...

Mire utalhat a folyamatos hasbehúzás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval már évek óta, igazából nem is tudom már pontosam mikor kezdődött de nem egyik napról a másikra, hogy állandóan behúzom a hasam.

Ez valamiféle mentális dologra utalhat?

Szerencsére nem kell nagy hasat behúznom, 29/F vagyok 181 cm-hez társul 82 kg és van felesleg a hasamon, de nem durva vagy egészségtelen mértékben. (lehet mondani a kicsi is sok, de pár kiló szerintem nem)

A lényeg, hogy ha az utcán vagyok, társaságban akkor már szinte automatikusan, reflexszerűen behúzom hogy ne látszódjon. Csak akkor tudom teljesen elengedni magam ha egyedül vagyok itthon. Nem is merek többet enni másokkal mert akkor "félek" meglátszik és jobban feszülne a ruha vagy ilyesmi...

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, ha gondoljátok kort és nemet is írhattok, csak is itt merem feltenni ezt a kérdést. Illetve valakinek van még ilyen "iszonya" ?

2023. okt. 8. 20:51
A kérdező szavazást indított:
Bárhol bármikor elengedem magam
Néha szoktam behúzni/feszengeni
Házonkívül inkább behúzom
7 szavazat
 1/7 A kérdező kommentje:
Utóirat: nem vagyok lusta, szoktam mozogni és nem zabálok mindent össze vissza ha valaki ezzel jönne.
2023. okt. 8. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
Én úgy tudom, hogy pont a megfeszítve tartott hasizom az egészséges, mert így a has körüli izomöv tehermentesíti a gerincet. Persze nem mindegy, hogy pontosan melyik izmaid dolgoznak, de az biztos nem jó a derekadnak, ha lógatod a hasad. Elhízástól függetlenül. Persze nem annyira kell behúzni, hogy levegőt se tudj venni.
2023. okt. 8. 21:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Amikor megterhelőbb mozgást végzek akkor rossz ha megfeszítem, és néha rossz a levegővétel. De akkor is csinálom ...
2023. okt. 8. 21:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor csinálotam ezt amikor nem akartam hogy lássák a hasam. De szerintem sokszor látszik a behuzás, ami elég hülyén néz ki, úgyhogy inkább leszoktattam magam róla. Ha látszik a hasam akkor látszik, már nem érdekel.
2023. okt. 8. 23:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Én valahogy megtanultam úgy behúzni hogy ruhában nem látszik hogy behúzom hanem ilyem természetes.

De ott nem tartok hogy elengedjem

2023. okt. 9. 00:31
 6/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
47%
Nekem is volt olyan ismerősöm, aki behúzta, hogy mások azt higgyék karcsúbb, mint alapból, de azt sosem értettem egész nap vagy órákig ezt hogy lehet megoldani, teljesen megváltozik a lélegzés is, de biztos van erre valami trükk.
2023. okt. 9. 07:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Valoszinuleg csak helyes a tartasod es annak rezse a has megfeszitese
2023. okt. 9. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!