Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tini korom óta nagyon rosszul...

Tini korom óta nagyon rosszul vagyok lelkileg.Mit tegyek hogy jobban legyek?

Figyelt kérdés

A mostani időszak elég nehéz számomra.Alig alszom és eszem.Éjszaka gyakran rám jön a szorongás és sírok meg remegek órákon keresztül.Ez kb mindennap előfordul.Gyakran gondolok ilyenkor arra ,hogy kárt tegyek magamban.Régebben vagdostam magam de azóta sikerült abba hagynom de még mindig gondolok arra,hogy bántsam magam.Nem tudok senkivel se beszélni erről a szüleim szerint nem lehetnek problémáim így egyedül kell megoldanom de egyre nehezebben megy mert sokszor gondolok arra,hogy öngyilkos legyek és valamiért nagyon meg is utáltam magam.Már nem érdekel semmi.A suli is most nem megy valami jól egyszerűen belefáradtam mindenbe és legszívesebben nem lennék már.Mit tegyek hogy picit jobban legyek?(Lehet rossz kategoriába írtam)

-Tini

2023. okt. 8. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Menj el pszichológushoz. Akár iskolapszichológushoz is.
2023. okt. 8. 14:28
 2/4 anonim ***** válasza:
90%

Mindenképpen kérj segítséget. Vannak telefonvonalak, ahol tudsz beszélni szakemberrel. A szüleid homokba dugják a fejüket, mint nagyon sok más szülő, amikor valami probléma van a gyerekkel.

A korosztályod sajnos most nagyon szenved a változó, erkölcsi, társadalmi, gazdasági, környezeti válságban levő világgal, miközben egyéni szinten meg kell tanulni gyerekből felnőtté válni. Nem állítom, hogy van átfogó megoldás, de egyénileg meg lehet találni az alkalmazkodás módjait. Rengeteg életvezetési tanácsot találsz youtube-on például, más podcast-okon, és tényleg jók és szeretetteljesek. Kezdj el biztató embereket hallgatni, lépj az önismeret útjára. Ma a spiritualitást, az emberi élet értelmének keresését az önismeret jelenti, és én ezt 54 évesen mondom neked. Tehát sosem késő elkezdeni, és minél előbb kezded, annál messzebb juthatsz.

2023. okt. 8. 14:52
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
facebook oz és gyk-z
2023. okt. 8. 15:01
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a helyzetben lehet segítő szakembert vagy bizalmi személy(eke)t keresni (rokon, tanár, szociális munkás, kortárs fiatal, stb.), illetve magadon dolgozni.. Amit önmagadért általánosságban tehetsz: tudatosítod, mi is pontosan a problémád, növeled az önismereted és önbecsülésed szintjét, gyengíted és felülírod a benned futó negatív monológot, illetve relaxációs-szorongásoldó technikákat tanulsz (pl. autogén tréninig, mindfulness, sok videó és könyv van már a témában)..

Ajánlok egy könyvet is: :) Élet stressz nélkül tinédzsereknek : figyelem, tudatosság, problémamegoldás, bátorság, tervezés, döntés... félelem és szorongás helyett

2023. okt. 9. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!