Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most ez kezdődő demencia,...

Most ez kezdődő demencia, vagy csupán csak véletlen?

Figyelt kérdés
Nagyon jó a memóriám, de tegnap anyám mondta, hogy indítsam már el a mosogatógépet, de elfelejtettem. Aztán mikor írtam be a keresőbe, hogy hova szeretnék utazni(megyek nyaralni), hirtelen elfelejtettem a város nevét. Aztán elfelejtettem milyen whiskeyt(lehet rosszul írom, mert nem iszok alkoholt), akarok venni apámnak ajándékba, és most se jut eszembe, egy whisky márka se, pedig sok üveget láttam már, mert tesóm is issza. 21 éves vagyok, szóval remélem ez nem demencia.

2023. okt. 6. 00:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Megváltozik a vér összetétele, a vérellátás, szerinted az milyen hatással lesz az agyra, idegrendszerre, főleg ha pumpálod magadba a mérget egy oxigénhiányos állapot mellett? Össze akarsz esni, ki akarod nyírni magad? És ha alkatilag nem bírod, akkor mi van? Tudtad hogy nem vagyunk egyformák, mindenkire másképp hatnak a dolgok?
2023. okt. 6. 01:01
 12/12 anonim ***** válasza:

26 vagyok, másfél évig szörnyű volt a memóriám. Úgyhogy tudom, hogy min mész keresztül.

De ez nem demencia. 21 éves korban demensnek lenni sokkal-sokkal kevesebb az esélyed, mint elvinni a lottó 5-öst. :)

Ez inkább figyelemzavarnak tűnik. Hisz amire nem figyelsz rendesen oda, csak mondjuk fél füllel, vagy úgy, hogy közbe messengeren üzenetet írsz valakinek, akkor nem fogod rendesen megjegyezni, nem fog eltárolódni a hosszú távú memóriába. De ezt okozhatja szimpla kimerültség, túlterheltség.

2023. okt. 6. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!