Hogy tudnám legyőzni a szorongásomat tanuló vezetőként?(részletek lenn)
Kb. 3 hónapja csinálom a jogsi gyakorlati részét, és sajnos azóta nagyon feszült vagyok szinte folyamatosan, mikor vezetek és utána is. Már váltottam oktatót, a mostani viszonylag türelmes, nem kiabál, de rettentően be tudok feszülni sajnos, pedig azt mondta, hogy lassan, de alakul, de most is folyton gyomorideg vagyok,ami nem normális!
Mit csináljak szerintetek vagy milyen gyógyszert vagy mit szedjek?
Egyébként az az igazság, hogy 32 éves vagyok, de eddig még szinte sose voltam orvosnál, esetleg lázcsillapítót szedek évente talán egyszer ha lebetegszem. Mentális betegségem ezért nem hinném hogy lenne de most kéne valami segítség.
Egyáltalán ez hogyan működik? Bemegyek a háziorvoshoz és iratok fel nyugatót vagy a pszichológusnál?
A segítséget előre is köszönöm
Erre nem fogsz kapni nyugtatót, házi orvostól biztos nem. Pszichiáter írhat fel, vagy tudsz venni vény nélküli nyugtatókat is akár.
Tesóm vezetéshez ilyet a DM-be vett. Kis kör alakú fémtégelyben volt, a neve nem rémlik, de gyógynövényes nyugtatók között megtalálod. Azok alapján amiket írtál nem hiszem amúgy, hogy annyira komoly lenne a problémád, hogy egy gyógynövényes nyugtató ne legyen elég. Ami fontos, hogy mielőtt vezetéshez bevennéd először próbáld ki, hogy milyen hatással van rád (ne álmosítson nagyon, ilyenek)
Hány óránál jársz?
A 30 óra, ami a kötelező, és bent van a köztudatban, borzasztó kevés, főleg, ha valaki annyira izgul, mint te.
(33 vagyok, tegnap csináltam meg a forgalmit, szóval tudom, mit érzel.)
Hatalmas adag frusztrációt pakol az emberre az, hogy mindenhonnan az ömlik, hogy 30 óra alatt tanulj meg vezetni. Ezt próbáld meg elfelejteni. Nem kell, nem lehet.
Ne azt nézd, hogy hány óránál jársz, vagy mennyiből csinálják meg mások. Azt nézd, hogy honnan indultál a másik oktatóval három hónapja. Fejlődtél? Akkor jó úton vagy. Ezt tudatosítsd.
A nyugtatót meg felejtsd el, begyógyszetezve nem vezethetsz.
Találj magadnak valami praktikát ami segít oldani a feszültséget ami olyan leszaromtablettaként működhet. Nálam a rágózás segített. Ez csak placebo.
Gondolj arra, hogy vehetsz plusz órákat is, ha kevésnek érzed majd a 30 órát. Én felkészültem arra, hogy nyugodtan megbukhatok, akkor sincs semmi. Meg is buktam elsőre 🤣🤣🤣
De másodikra lazán átmentem. Ennek már 10 éve. Szóval nyugi, fejben dől el, menni fog.
Ha az oktatód megengedi, akkor a rádiót is bekapcsolhatjátok. A zene köztudottan segít megnyugodni.
Aztán menjetek pár kört céltalanul egy sima úton, amikor kicsi a forgalom, engem az is lenyugtatott. (Pedig én egy kiabálós oktató mellett tanultam vezetni. 😅)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!