Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki megnyugtatna, hogy nem...

Valaki megnyugtatna, hogy nem szenvedek borderline-ban?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok. Ismerősömtől hallottam erről a betegségről, érdeklődtem, így hát megnéztem. Köpni-nyelni nem tudtam, amikor végigolvastam és nem volt olyan része, ami rám ne illett volna.

Wiki szerinti diagnózis:

[link]

Kicsit megijedtem... :(

Nem akarom kifejteni melyik pont, miben nyilvánul meg, csak ha nagyon muszáj, mert hosszú lenne...

2010. okt. 18. 04:07
 1/9 anonim ***** válasza:

elmész pszichiátriára, azt ott megnyugtatnak

vagy úgy hogy nincs BL-ed, vagy kezeléssel.

2010. okt. 18. 04:46
 2/9 anonim ***** válasza:

Ilyen diagnózist nem lehet egy vikipédia-cikk alapján eldönteni, ugyanis az egyrészt nem feltétlen igaz (mivel nem csak szakemberek irnak be cikkeket), máseszt az sem tudja senki megállapitani, hogy neked van-e ilyen bajod, mivel nem ismernek.

Ha gyanud van, hogy esetleg ez a betegség van veled, akkor menj el elöször a házi orvoshoz, az át tud utalni ideggyógyászati kivizsgálásra, és ott tudnak értelmes dolgot mondani neked. Vagy csak vaklárma az egész, vagy ga tényleg boldeline-s vagy, akkor tudnak kezelni,

2010. okt. 18. 07:57
 3/9 anonim ***** válasza:

igen én ugyanezt eljátszottam , amikor elolvastam úgy éreztem hogy mintha rólam írták volna , aztán pszichiáter körberöhögött

de én csak nem tudtam kiverni a fejemből , így fél év múlva már diagnosztizáltak ezzel és megdícsértek h nagyon szépen sikerült bebeszélni magamnak :D ne csináld utánam

2010. okt. 18. 09:21
 4/9 anonim ***** válasza:
17%
Nem szenvedsz olyan betegségben, hogy borderline, mert nincs ilyen betegség.
2010. okt. 18. 09:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak, ezt csak tesztek sorozatának kitöltése és sok óra beszélgetés után tudja pszichológus diagnosztizálni. Ha érdekel, és szembe tudsz nézni vele, akkor menj el pszichiáterhez előbb, ő először valószínűleg tényleg körberöhög, de ha van benne minimális felelősségtudat és lát akármi erre utaló jelet, akkor továbbküld oda, ahova kell.
2010. okt. 18. 10:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Én csak attól félek, h esetleg valami szarral tele akarnának tömni.... :/
2010. okt. 18. 12:18
 7/9 anonim ***** válasza:
17%
Ha a pszichiátriára bemégy bármilyen panasszal 99%, hogy recepttel a zsebedben jössz ki.
2010. okt. 18. 13:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem pont hogy alig akartak adni valami gyógyszert, azt is nehezen értem el, hogy legalább rivotrilt kapjak, és be tudjak venni pár darabot, ha nagyon szarul vagyok (ssri-t nem szedek, mert abszolút feleslegesnek érzem). A te döntésed, hogy szedsz-e gyógyszert, a borderline tipikusan nem az az eset, amikor gyógyszerekkel akarnak teletömni, megpróbálhatják, de csak tünetet enyhíthet.

(diagnosztizált borderline)

2010. okt. 18. 13:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem szarral tömnek tele, hanem gyógyszerrel. ne aggódj, én is rettegtem a gyógyszertől, mert majd zombi leszek, nyugtatókon fogok élni és a többi elöítélet, ami csak létezik. Először kineziológiával próbálkoztam, szart se ért, sőt!!! Depresszióra, pánikbetegségre jellemző, hogy az ember fél elmenni az orvoshoz, otthon diagnosztizálja magát, azthiszi totál bekattant és ettől csak súlyosabb lesz az állapotot. Menj el pszichiáterhez, megmondja, mi a bajod, kapsz egy gyógyszert, amit egy egy, másfél év múlva elhagysz (nálam így volt), aztán éled tovább normálisan az életed. Ennyi!!!!
2010. okt. 18. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!