Sziasztok! 20 éves srác vagyok, világ életemben szerettem sportolni. 17 éves koromban otthon római széken elkezdtem edzeni, nagyon szerettem csinálni. Aztán úgy gondoltam elmegyek edzőterembe, eleinte csak 2-3x alkalommal voltam egy héten. Majd ezután ezt kevésnek éreztem és mostmár 5-6 alkalommal megyek egy héten. Az az egy nap a héten amikor nem megyek el, akkor azt keresem hogyan tudnék mozogni, sportolni, általában elmegyek futni. Viszont ha adódik egy olyan alkalom, hogy nem tudok valami miatt elmenni, ideges vagyok, nem érzem jól magam, frusztrál a dolog. Már nem tudom az edzés nélkül elképzelni az életem. Szerintetek ez kényszeres betegség lehet már?
Ezt a szenvedélyt kevesen találják meg az életben amiért van egy - egész életükben,de te szerencsére ezt megtaláltad.
Tehát krva nagy mázlid van és mindent bele✌️
2023. szept. 28. 21:06
2/4 anonim válasza:
Lehet hogy az de inkább ilyen függőséged legyen.
A szabadnapokat akár használhatnád arra is hogy valamilyen hosszútávú célt tűzz ki és ehhez végezz valamilyen kutatómunkát (Ironmam-en indulni, valamilyen body builder versenyen stb.)
2023. szept. 28. 21:07
3/4 anonim válasza:
Lehet adrenalinfüggés, ám legalább jó dologba vezeted le. Érdemes talán egy edzőt keresned, aki segít, nehogy túltold magad. Te érzed magadon azt, hogy esetleg valamit kompenzálsz azzal, hogy ezt csinálod, hogy el akarsz kerülni valami mást? Mert ha csak a mozgás öröméért csinálod, akkor az akár még építhet is téged. Van edződ, van, aki figyel rád? Mert nehogy túl mozogd magad és bajod essen!
2023. szept. 28. 21:08
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azoknak akik válaszoltak, mindenkinek ment a zöld!
3/3
Első kérdés: a mozgás öröme motivál főként, mivel még tanuló vagyok a napom nagyrészét iskola padban töltöm így jól esik utána az edzést mert jó stressz levezető, illetve edzés után úgy érzem hogy produktív volt a napom mert tettem a testemért ma is, végső soron pedig a tanulás is könnyebben megy utána.
Második kérdés: Nincsen edzőm, magamnak tapasztalom a dolgokat és tudományos cikkekre alapozok. Egy óra súlyzós edzés, majd utána van 20 perc levezető futásom. A regenerációval semmi gondom nincs.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!