Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan legyek boldog ha...

Hogyan legyek boldog ha negatív környezet vesz körül?

Figyelt kérdés

Szóval a környezetem eléggé lehúz lelkileg

A környezetemben sok a panaszkodó ember,felesleges veszekedés,és sokan nem is értenek meg mert mindig azzal jönnek,hogy nekik sokkal rosszabb vagy ilyenek.Már beleuntam,hogy mindig minden rajtam csattan én vagyok akin levezetik a feszülséget vagy én vagyok nekik a lelkiszemetes.Szívesen segítek másoknak és gyakran előrébb helyezem más emberek problémáit mint a sajátom.Nem tudok környezetet váltani mert nem válthatok sulit és még nem is vagyok elég idős,hogy elköltözek otthonról.Hogyan ne húzzon le a környezetem és hogyan maradjak pozitív?

2023. szept. 28. 01:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia, ha ez vigasz, en is ugyanezt erzem, szerintem sokan vagyunk ilyen helyzetben... en ugy vagyok, hogy a tovabblepes, a kilepes a jelenlegi helyzetembol a diplomaval lesz majd lehetseges, amivel majd el is koltozok es elkezdem a szakmai karrierem. Addig meg 3 ev van hatra. Lasd magad elott a celt, hogy ez nem fog orokke tartani.

Sajna a COVID valsag ota egyre ramatyabbak a kozallapotok, mindenki idegei fullon vannak, egyre tobb az elborult ember, szoval egyre nehezebb valoban... szerintem az egesz orszagban, nemcsak korulotted.

A hatarok meghuzasa, a hatarozottsag, a konfrontacio gyakorlasa viszont segit. En regen sokat flashbackeltem, ha engedekeny voltam, mert feltem a konfliktustol. Valojaban pedig az felszabadito erzes, inkabb legyen harc, minthogy valaki visszaeljen az idoddel vagy a joindulatoddal.

2023. szept. 28. 01:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Az ilyen negatív környezetben való boldogság megőrzése kihívásos lehet, de lehetséges. Az alábbiakban néhány tipp, amelyek segíthetnek:

1. **Önfenntartás és önmagad gondozása**: Fontos, hogy gondoskodj magadról lelkileg és testileg. Próbálj meg rendszeresen sportolni, egészségesen étkezni, eleget aludni és időt szánni a pihenésre.

2. **Határok kijelölése**: Ne hagyd, hogy mások állandóan lehúzzanak lelkileg. Ismerd meg a határaidat, és legyél hajlandó nemet mondani, ha valami nem felel meg neked vagy túl terhelő. Ne érezd magad felelősnek mások boldogságáért vagy problémáiért.

3. **Pozitív gondolkodás gyakorlása**: Próbálj megidézni pozitív gondolatokat és emlékeket, amikor érzed, hogy a környezeted negatív hatással van rád. Koncentrálj arra, hogy mi az, ami jól működik az életedben, és mi az, ami boldoggá tesz.

4. **Társas támogatás**: Keresd meg olyan barátokat vagy családtagokat, akik támogatnak és megértik téged. Beszélj velük a problémáidról, és osszátok meg az érzéseiteket.

5. **Meditáció és relaxáció**: Próbálj meg meditálni vagy relaxációs gyakorlatokat végezni, hogy csökkentsd a stresszt és megőrizd a belső békédet.

6. **Önmegvalósítás és célkitűzések**: Fogalmazd meg, hogy mi az, amit el szeretnél érni az életedben, és dolgozz a céljaid felé. A sikerélmények és az önmegvalósítás boldogságot hozhatnak.

7. **Szakmai segítség igénylése**: Ha úgy érzed, hogy a negativitás és a stressz már komolyan befolyásolja az életedet, fontolj meg pszichológus vagy terapeuta felkeresését. Ők segíthetnek neked hatékonyan kezelni az érzelmeidet és megtalálni a boldogságot.

Ne feledd, hogy a boldogság belülről fakad, és te magad is képes vagy befolyásolni azt, hogyan reagálsz a külső környezetedre. A fent említett módszerek segíthetnek abban, hogy pozitívabb és boldogabb életet élj, még akkor is, ha a környezeted nem mindig kedvező.

2023. szept. 29. 21:17
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 Koszi CahatGPT. 😆😆
2023. szept. 29. 21:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Miért nem jó ?😁😆
2023. szept. 29. 21:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Költözz el minél előbb otthonr, és ne nézz hátra. Én ezt nem tettem meg időben és a mai napig nyögöm a súlyát és hàtrányait 32 évesen. :(
2023. szept. 30. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!