Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért fakadok sírva, amikor...

Miért fakadok sírva, amikor egy felettem álló pozícióban levő ember kedvesen szól hozzám?

Figyelt kérdés

Alapvetően jól érzem magam, nem gondolom, hogy bármiféle mentális problémám lenne, mégis gyakran elsírta magam, amikor egy hatalmilag felettem álló ember kedves velem.

Például a főnököm vagy a nőgyógyászom.

2023. szept. 12. 10:58
 1/4 A kérdező kommentje:

Nem értek veled egyet.

Teljesen normális vagyok és a reakcióm is az. Valami oka viszont biztos van, erre várok ötleteket. :)

2023. szept. 12. 11:44
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, hogy korábban nem tapasztaltál elég kedvességet, szeretetet azoktól, akiktől kellett volna, ezért elérzékenyülsz rajta. Nálam is volt hasonló régebben. Esetleg még az önbizalomhiánnyal is összefügghet, mármint hogy nem gondolod, hogy megérdemled a kedvességet alapvetően, ezért amikor valaki így bánik veled, elérzékenyülsz tőle.
2023. szept. 12. 13:33
 3/4 anonim ***** válasza:
85%
Tekintély személyek a szülőkkel függnek össze, sok esetben az apával.
2023. szept. 12. 18:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Apukám által egyáltalán nem éreztem magam soha sem szeretettnek. Amikor beszélek vele, úgy érzem, csak zavarom őt, igazából nem is tudunk beszélgetni.

Már korábban is észrevettem, hogy amikor egy apaszerű alak (nálam kb 30 évvel idősebb férfi) hozzámszól, figyelmet szentel nekem, akkor az számomra olyan értelmezhetetlen. Nem szoktam hozzá, hogy egy ilyen ember törődhet velem.

Köszönöm, hogy segítettetek megfejteni!

2023. szept. 12. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!