Miért lesz valaki drogfüggő?
Nem egyformán szocializálódunk. Ott van pluszban a genetika, a családi környezet, rossz mentális állapot. Ha adott a hajlam a függőségre, akkor jó eséllyel lesz rendszeres használó.
A másik ok az, hogy az elején neki így megy normálisan az élete, így boldog. (Persze ez idővel nem így lesz) A nem függőnek meg drog nélkül is megy.
En jarok csoportos gyulesi terapiara, kb 10-en vagyunk. Minden van, drogos, alkoholista, skizofren, major depresszios, ongyilkos.
A nagy resze alkoholista, majd szerhasznalok. De ezek valtogatjak egymast valamikor forditott a tobbseg. Azt vettem eszre, hogy vagy szakitas miatt, vagy haverok vittek bele az embert vagy erzelmi trauma miatt kezdtek el drogozni. Meg egyebkent inni is, azok is hasonlo sztorik.
Nem mindenkinek tetszik ugyan annyira a szer adta élmény.
Valaki első alkalom után rákattan a füvezésre, valakinek egyáltalán nem is jön be. Valaki 2-3 alkalom után rákattan az Ecstasyra mert olyan boldogságot ad, amit semmi más. Valakinek nem annyira tetszik mert bár boldog, nem tetszik neki hogy csavarodik és nem annyira uralja önmagát mint tisztán. Valakinek meg évi 1-5 alkalommal épp elég belőle.
Valakinek nem tetszik a speed, valakit meg egyből elvisz és 3-5-7 napokig van ébren annyit szív.
Attól is függ kinek mi hiányzik az életéből. Lelki okai is lehetnek, nekem biztos azok voltak szerintem anno. De nem csúsztam le szerencsére meg semmi, de ígyis sok hátrány származott belőle amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!