Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért lesz valaki drogfüggő?

Miért lesz valaki drogfüggő?

Figyelt kérdés
Sokan használnak úgy drogokat, (beleértve az illegálisakat és az "elfogadott" nikotint és alkoholt is) hogy néha néha csinálják és nem függenek rá, míg mások rendszeres használók lesznek. Mi a különbség?

2023. szept. 11. 20:23
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Köze van a genetikához is, meg ahhoz, hogy milyen mentális állapotban van az illető.
2023. szept. 11. 20:25
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Nem egyformán szocializálódunk. Ott van pluszban a genetika, a családi környezet, rossz mentális állapot. Ha adott a hajlam a függőségre, akkor jó eséllyel lesz rendszeres használó.

A másik ok az, hogy az elején neki így megy normálisan az élete, így boldog. (Persze ez idővel nem így lesz) A nem függőnek meg drog nélkül is megy.

2023. szept. 11. 21:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

En jarok csoportos gyulesi terapiara, kb 10-en vagyunk. Minden van, drogos, alkoholista, skizofren, major depresszios, ongyilkos.

A nagy resze alkoholista, majd szerhasznalok. De ezek valtogatjak egymast valamikor forditott a tobbseg. Azt vettem eszre, hogy vagy szakitas miatt, vagy haverok vittek bele az embert vagy erzelmi trauma miatt kezdtek el drogozni. Meg egyebkent inni is, azok is hasonlo sztorik.

2023. szept. 11. 21:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
mert pozitív emlék kapcsolódik hozzá. Főleg ha az ember depresszív hangulatban nyúl ilyenekhez akkor nagyon könnyen rászokik.
2023. szept. 12. 02:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A természetes önjutalmazó rendszerünk meghackelése. Patkányokkal bármikor igazolható, hogy az azonnali jutalomra szinte muszáj rászokni, akár éhen is hal érte, holott pont az egyik legnagyobb túlélő faj.
2023. szept. 12. 07:03
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
Traumaktol.Rengeteg okai lehetnek.
2023. szept. 12. 09:37
 7/9 anonim válasza:
Szerintem erre a kérdésre nagyon sokféle válaszlehetőség van. Lehet, hogy az illető bántalmazó családban él, és egyfajta bűnbak szerepet vesz fel, amivel például a tanároktól negatív figyelmet kap, mert hát ugye drogozik. A negatív figyelem is figyelem, így legalább kijár neki, ha már otthon szar a fejére az alkoholfüggő apa. Lehet az is egy ok, hogy kamaszkorban sokszor kívülállónak tekintik azt, aki nem próbálja ki ezeket a szereket, és a tini fél attól, hogy emiatt kirekesztik, ezért kipróbálja és rendszeres használja azt, ha rossz társaságban van. Szóval szerintem ezt nehéz megválaszolni, ismerni kell a körülményeket.
2023. okt. 2. 21:11
 8/9 anonim ***** válasza:
16%
Mert gyengék
2023. nov. 12. 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek tetszik ugyan annyira a szer adta élmény.

Valaki első alkalom után rákattan a füvezésre, valakinek egyáltalán nem is jön be. Valaki 2-3 alkalom után rákattan az Ecstasyra mert olyan boldogságot ad, amit semmi más. Valakinek nem annyira tetszik mert bár boldog, nem tetszik neki hogy csavarodik és nem annyira uralja önmagát mint tisztán. Valakinek meg évi 1-5 alkalommal épp elég belőle.

Valakinek nem tetszik a speed, valakit meg egyből elvisz és 3-5-7 napokig van ébren annyit szív.

Attól is függ kinek mi hiányzik az életéből. Lelki okai is lehetnek, nekem biztos azok voltak szerintem anno. De nem csúsztam le szerencsére meg semmi, de ígyis sok hátrány származott belőle amúgy.

2024. jan. 21. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!