Xanax 0.25mg-ról tudtok mondani mellékhatásokat?
Ertem a gondolatmenetet, de sok bokkeno van, de nem a te reszedrol.
A kerdezo hitelessege mekkora peldaul. Neki meg nekunk mit jelent az, hogy "igazolódott", "Kivizsgáltak tetőtől talpig (kardiológia, neurológia a migrén miatt , belgyógyászat, labor..)" Ha aszthma akkor hol a pulmonologia elsosorban annak kene lennie egyebkent.
Aztan "semmi..csak asztmás-pánikos-szorongásos cucc (valószínű egyik a másikat hergeli ).." - oszinten en nem hiszem hogy van ilyen aszthmas panikos szorongasos egyuttes betegseg, max az egyik eloidezi a masikat ahogy o irta. Nem akarom most kikeresni a BNO kodjat meg pontos nomenklaturajat a betegsegeknek, de aszthma olyan van, (meghat./nem meghat) generalizalt szorongas van. Az amit a kerdezo mond olyan nincs egyben.
A tachichardia ahogy te is irod, betudhato mentalis problemanak. Az alap dolgokban azert higyjunk a kerdezonek hogy tudja pl mi a kulonbseg a pulzus meg a vernyomas sys/dia kozott.
Gond az is tehat hogy a kerdezo mit ert "semmi..csak asztmás-pánikos-szorongásos cucc" alatt.
Szerintem ez a farmakoterapias kontroll megkozelites teljesen helytallo, mert 0.25mg-tol nem fog sokat erezni ez "szuzies agy". Fog erezni egy kis ellazulast, de nem euforiat meg brutalis relaxaciot, anxiolizmust.
Reszedrol a gond megint a vegen van, forditva gondolkodsz de jol. Ki kell deriteni mitol van a gondja, egyet ertunk. Te azt mondod ne legyen farmakologia hanem terapia, en azt mondom elobb farmakologia utana ha kell terapia (mert mar az is koltseges mert TB-n nincs hely szinte). Ezert mivel neurozis szintu szorongasos-agitacios tuneteket mutat a paciens, ezert ha farmakoterapiaval - jelen esetben a standard alprazolam 0.25mg-al 2 hetes felkutatas, igy ha a pulzusa, szorongasa remisszioba kerul akkor tudjuk hogy a te elmeleted kovetkezmenye a helyes. Ha nem mukodik, akkor ott keringesi vagy kardiologiai, egyeb problemak lehetnek. Ez nem egy megoldas, ez egy problema megkeresese egy modszerrel, ami standard szinten van ma mar. Es meg tudjak allapitani mi kell a paciensnek. A te utad is jarhato nem azt mondom, de nagy esellyel koltseges, idoigenyes, es ha a vegen a farmakoterapias kiegeszitest ajanlja a terapeuta akkor mar kifizetett valoszinuleg kb. 50 - 100 ezer Ft-ot.
Ahelyett, hogy 2 hetig 0.25mg xanax es mar tudjuk hogy a pulzus miert ilyen magas. Meg vannak egyeb somatizalt tunetei valami altal.
Ezeket en is mind ateltem 12. Mindenhova jarkaltam, nekem refluxom lett aszthma helyett es TR unip. s.r. depresszio.
Nalam a haziorvos 0.5mg Xanaxal kezdte 15 evesen. Mert ugy gorcsolt a hasam mint a lonak a toke es mellette minden reggel fostam vagy 4x, aztan siettem a suliba fosni megint egyet, nem viccelek. De mindennap. Szorongtam, vert a szivem, volt hogy kihagyott egyet aztan egy nagyot, ezt "palpitatio"-nak hivjak.
2 hetig voltam kb. 0.5mg Xanaxon, minden gondom elmult. Nem kellett fosnom, nem volt hasizom - gyomorgorcs, ha eleg ideig szedem - 2 het kb. a refluxom drasztikusan javulni szokott PPI mellett es dieta mellett mintha nem lenne xanax.
Beveheted nyugodtan. Semmi bajod nem lesz. Masoknak nem tetszik, valakinek tetszik, valaki szerint ez az objektiv megkozelites. A haziorvos is nyilvan tudja a gondjaidat, es felirta - ha o irta.
15
Hat igen, ezert mondtam hogy akkor is 30 - 35 ezret fizettel + az ido mire kaptal valami eredmenyt valamire, de ez ma mar tobbe kerul. Egy 0.25 mg xanax normativ tamogatassal mennyi? 500ft? 2 hetre eredmennyel? Szerintem sokkal kifizetodobb minden szempontbol.
Az a resze hogy a benzodiazepine egy antidepresszans es azt osztogatjak ez igy altalnositva nem igaz.
A benzodiazepinek nem antidepresszansok hanem anxiolitikumok, illetve egy resze antiepileptikum is (lorazepam, clonazepam, clobazam). Egyedul az alprazolamot hivjak antidepresszansnak mert a striatumban noveli a dopamine szintet is, de ez az "antidepresszans elnevezes nyugatabbra van, itthon nem szokas igy hivni es nem is igy kezelik, de meg nyugaton sem.
Lehetnek olyan haziorvosok akik szetnyomjak az embereket vele, de a szakorvosok (pszichiaterek, neurologusok, pszichoterapeutak) leggyakrabban venlafaxine-t, duloxetinet, mirtazapinet, escitalopramot, citalopramot, paroxetine-t, fluoxetine-t szoktak felirni nem benzodiazepineket.
A TB-s pszichiaternel konyorogni kell a benzodiazepinekert, pont forditva megint... Ezek P4-es fokozottan ellenorzott szerek, a rivtorilt - clonazepamot meg kikonyorgni eselytelen ha csak az anamnesisedben nincs benne korabbrol a vele valo kezeles vagy epilepszia - gyogyszertarban ezert kerik el a szemelyidet is mert egyebkent az is P4-es Pszichotrop substantia de valamiert (ezt en sem tudom) de fokozotabban ellenorzott mint a Xanax.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!