Jenő 34 kérdése:
Néhany sör is okozhat elvonási tüneteket?
Figyelt kérdés
Voltak korabban alkoholoroblemaim, aztan jo sojaig nem ittam, most olykor iszom egy ket sort, de aztan elegge remeg a kezem. Vernyomasom nem megy az egekig meg nincs delirium kozeli allapot. Ez lehet par sortol is mar? (Tomenyrt rgyaltalan nem iszok.)2023. szept. 2. 14:40
2/5 Phoney válasza:
Fizikai függőséget (és ezáltal fizikai megvonásos tüneteket) folytonosan fenntartott véralkoholszint tud okozni, úgyhogy ha pár sörről van szó, akkor ez garantáltan nem "az" a kézremegés.
Okozhatja a szorongás, illetve ha régen fizikai függő voltál, akkor ez most lehet szuggesztív reakció is a józanodás/másnaposság élményére.
3/5 anonim válasza:
Előfordulhat allergia, vagy "allergia" is, amikor az alkohol kis mennyiségben értágít és vérnyomásnövel. Megjelenhet így, nyilván nem gondolom, hogy nagy eséllyel ez lenne, csak egy gondolat.
5/5 anonim válasza:
A függésed időszakában mennyit ittál naponta, ha megkérdezhetem? Nekem napi 10-12 sör volt, plusz néha fél - egy deci tömény.
A csökkentés alatt, amikor ittam, de nem annyit, mint korábban, nem voltak elvonási tüneteim. A teljes elvonás első hetében viszont voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!