Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Külső szemmel tökéletes az...

Külső szemmel tökéletes az életem, de mégis eljutottam oda, hogy nem akarok élni?

Figyelt kérdés
Van jó munkám, jó a pénzügyi helyzetem, sok barátom, jó autóm, sokat tanultam, sok energiát öltem abba hogy szép legyek a határaimhoz képest, de mégis felmerül bennem az öngyilkosság gondolata. A vőlegényem több év után dobott el egy másik lányért, aki semmiért nem dolgozott meg, és ettől úgy érzem értéktelen és pótolható vagyok. Hiába néznek rám hogy szép ház, diploma, közösségi élet stb, ha az az ember aki a legjobban ismert, akiről annyit gondoskodtunk egymásról, úgy döntött hogy megcsal és eldob egy másik nőért, akinek mindez nincs meg, de ezek szerint mégis értékesebb. Lehet bennem valami hiány, lehet szerethetetlen a személyiségem, régen olyan boldog voltam hogy mindez megadatott, de már elkeseredtem, mert ettől függetlenül az általam imádott ember úgy gondolta jobb az élet nélkülem. És azok után, hogy mindenkinél jobban ismert, arra jutottam hogy igaza lehet, és egyre többet gondolok arra, hogy megöljem magam. Ti éreztetek már így? Véget ér valamikor majd ez a keserűség és önutálat?

2023. aug. 29. 15:48
 1/8 anonim válasza:
Szia. Érdemes lenne felkeresni egy szakembert, akivel áttudsz beszélni mindent. Lehet hogy azt sem tudod honnan ered a kulcs forrása, de kiderül. Lehet olyan dolog bánt, amiről nem is gondolnád. Lehet az is hogy a volt pasid bánt ennyire, nem tudod feldolgozni.. de ha kínosnak érzed hogy szemtől szembe kell beszélj a problémáidról, hívd fel nyugodtan a lelki segélyhívót! Én is sokszor ezt tettem, és hidd el segít, és megkönnyebbülést ad! Az öngyilkos gondolatokról meg annyi, hogy nem éri meg egy élet elvesztését… szeresd magad, hisz minden ember csodálatos a maga módján , te is az vagy! ❤️
2023. aug. 29. 16:23
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Az, hogy a pasid lelépett, nem rólad szól hanem róla. Nem te vagy kevés, ő vágyott más érzésekre. Az újdonság izgalmára például. Ha innen nézed, máris rájössz, hogy ő alkalmatlan a hosszú távú kapcsolatra, nem pedig veled van baj. Ne hagyd, hogy egy ember fájó tette döntse el, te hogy érzed magad, mennyire vagy boldog. Sőt, sehány másik ember ne döntse el, döntsd el te. És kezdj el ne róla ábrándozni, ábrándozz egy olyanról aki majd megbecsül és boldogan lesz veled. Helyezd át a figyelmedet a múltról a jelenre és az abból születő jövőre.

Mindezt természetesen úgy, hogy adj időt a gyásznak, egy álmod elveszett. De aztán következik a boldog, szép jövő, amikor majd érzed, de jó, hogy nem maradt mellettem, nézhetném a boldogtalan kis pofikáját. Ha valaki másra vágyik mint amit te adni tudsz, azt keresse csak másnál, nálad így felszabadul a hely egy olyannak, aki majd téged akar. Aki ráadásul minden szép eredményed nélkül is téged akarna.

2023. aug. 29. 16:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazán jól estek!❤️
2023. aug. 30. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Az öngyilkosság úgy gondolom szabaddá tesz végképp, ha már megtudnád tenni, hisz helyette bármit megtehetsz, például eladsz mindent és lelépsz, mindenkit hátra hagyva, légy szabad inkább, mint oszlott!

Sajnos én már ezt a szabadságot sem kedvelem...

2023. aug. 31. 20:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnos a depresszió nem válogat.
2023. aug. 31. 21:47
 6/8 anonim válasza:
Az nem depresszió, ha valakinek szar az élete, és ezért rossz kedve van. Én hasonló helyzetben futottam neki, és túléltem. Azóta sem gondolom, hogy rossz ötlet volt, de elfogadtam, hogy végig kell szenvednem azt ami jutott.
2023. szept. 1. 19:14
 7/8 anonim válasza:
Ha gondolod írj rám és beszélgessünk.
2023. szept. 4. 12:41
 8/8 anonim ***** válasza:
1) Talán olvastam valahol, hogy egy fiatalember elvette feleségül a falu legcsúnyább lányát.Kérdezték, miért csinált ilyet.Azért, mert őt senki más nem vette volna el.Azóta is boldogan élnek. Szív és szív között hatalmas külömbségek vannak. 2) Nem volt még a férjed, még szabad volt tőled. 3) Sok ember,-te is- hűséges társra vágyik, abszolút megbízhatóra. Nehéz ügy. Magyarországon a házasságok több mint a fele válással végződik. 4) De van remény. Van Ember, Aki teljesen hűséges, abszolút megbízható és jó. A tied is lehet. Ha érdekel, írd ide. Válaszolok, és leírom Ki az.
2023. szept. 5. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!