Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem érdekel semmi?

Miért nem érdekel semmi?

Figyelt kérdés
Nagyon érdektelen és szar ember vagyok. Nem akarok dolgozni, beszélgetni másokkal, kimenni a házból. Fáradt vagyok és motiválatlan. Bűntudatom van, hogy elpazarlom az életemet de nem tudom, hogy lehetne életkedvem. Mondtam már azt is, hogy nem akarok élni, anyukám szerint önző vagyok. Igaza van, mert csak a bajaimmal foglalkozok egész nap. Mindig is érzékeny voltam a rossz dolgokra és ez lehúzott régen is. Nem vagyok ebbe a világba való. Elvileg ez depresszió de ha gyógyszert szedek rá már hónapok óta miért nem múlik el? Pszichiáter azt mondta nem csodaszer a gyógyszer de akkor miért mondják, hogy a depresszió gyógyítható? Mi segíthet?

2023. aug. 24. 15:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia kérdező.

Az van, hogy az írásod már segélykiáltás és komolyan kell venni.

2023. aug. 24. 16:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Nincs aki komolyan vegye.

Már azon gondolkodom mit írjak a búcsúlevelembe.

2023. aug. 24. 16:18
 3/5 anonim ***** válasza:
58%

Nézd,tudom, hogy nehéz, de valószínű, hogy ez csak átmeneti állapot.

Nincs, aki komolyan vegyen?

Ó, hát ez nem számít!

Az számít, hogy te mit szeretnél.

Én is írtam búcsúlevelet.

Aztán szettéptem.

2023. aug. 24. 16:32
 4/5 Senior Séf ***** válasza:
34%

Nemrég írtam egy másik, hasonló kérdés kapcsán:

Mellékvese diszfunkció. Ezek a szőlőszemnyi szervecskék a veséd tetején csücsülnek, és a szervezeted üzemanyag tartályaként, életerő tankjaiként működnek, csapatban a pajzsmirigyeddel és a többi hormontermő szerveddel. Ha kifáradnak csúnya dolgokra képesek.

3 fő csapásirány mentén tudod belesodorni magadat abba, hogy kifáradjon és kiégjen ez a tengely és ennek eredményeképpen krónikusan úgy érezd magad, mint akiből kiszipolyozták az életerőt. Nézzük, hogyan is jutottál el a “mellékvese fáradtságig”?

Az egyik a lelki-és emocionális stressz, aminek a terhei alól a legnehezebb mentesíteni magunkat, sőt, igazából nem is lehetséges a 21. századi világban, amiben élünk.

A másik fő ok a vércukor szint egyensúlytalansága, mert amikor helytelen étkezéssel felküldöd a vércukor szintedet az egekbe, akkor hirtelen le is fog esni, és ez a vércukor hullámvasút egy belső, láthatatlan stresszhelyzetet generál a szervezetedben, aminek a hatására kitaláltad melyik szervednek kell lereagálni a helyzetet extra kortizol, vagyis stresszhormon termeléssel? Igen, a mellékveséknek!

A harmadik hozzájáruló szintén láthatatlanul munkálkodik a háttérben, ez a bélrendszer egyensúlytalanságai. Hiszen ha valamilyen diszbiózis vagy krónikus fertőzés ólálkodik a bélrendszerben, az szintén belső, láthatatlan stresszként ró terhet a szervezetre, leterhelve ezzel a mellékvese tengelyt. Márpedig manapság messze nem azt eszi az ember, amire termett, hanem a boltok polcairól ránk kacsingató étvágygerjesztő, de annál kártékonyabb, élelmiszernek látszó tárgyakat.

Szóval nem pszichológus kell neked, hanem életmód-és étrendváltás.

2023. aug. 24. 16:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Na, kedves kérdező, a 4-es leírta a választ a megoldásra.

Csak az első lépést kell megtenned.

2023. aug. 24. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!