Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez ugye még nem alkoholizmus?

Ez ugye még nem alkoholizmus?

Figyelt kérdés
Heti 3 szor iszok piát ,de mikor nem iszok akkor is gondolok rá, hogy jol esne egy pohár bor vagy 1 kupica pálinka ,de nem remegek érte csak gondolok rá. Felkelés után is szoktam inni néha ha megkívánom. Mostanában érdekes jobban és többször kivánom a piát. Sose iszok részegségig csak 1-2 pohárral. 2 éve volt az, hogy 2 hétig suli előtt minden nap ittam egy pohár bort. Utána nem ittam egyátalán. De most 1-2 hónapja kívánom ujra.

2023. aug. 24. 10:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez az alkoholizmus tankönyvi példája
2023. aug. 24. 12:18
 12/14 Omnifix2 ***** válasza:
75%

Kedves, még időben vagy! Szerencsére belátod a problémádat, ez jó! Menj el a csakamainap.hu oldalra (.hu nem más!)!

Keress egy gyűlést és menj el megnézni.

De van ott egy telefonszám, azt is felhívhatod, olyan fogja felvenni, aki megért téged!

2023. aug. 25. 12:00
 13/14 anonim ***** válasza:

Ez még nem alkoholizmus, de erősen az előszobája. Még van esély lejönni róla, ha pl egyszerűen nem iszol.

Egy példa: nagy autóbolond vagyok, de történ velem egyszer olyan, hogy nagyon hosszú időre saját autó nélkül maradtam. A párom kocsiját tudtam néha használni, de ennyi. Aztán a lány elhagyott nagyon sok év után. Mivel nem vezettem, elkezdtem inni. Brutális mennyiségeket ittam és hónapokig minden nap, minden este, rendszeresen. Közben történt valami, aminek folytán újra lett autóm. Azonnal le tudtam tenni a poharat, mert azt mondtam, hogy inkább benzinre költök és vezetek, mint piáljak.

Tehát néha valami életeseményhez is köthetjük a leszokást. Hálistennek nem lettem függő és ma sem vagyok, az eset pont 10 éve volt.

2023. aug. 26. 14:35
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem erre a kerdesre te is tudod a választ.Igen kezdő alkoholista vagy.Te még ott tartasz,hogy le tudnád rakni a piát,önerő kérdése.

Nagyon hamar rá lehet kapni,vigyázz.

Nincs jó hírem,ugyanis ráfog menni a külsődre.Hízlal nagyon,megromlanak a fogaid,csúnya lesz a bőröd..Ja és állandoan büdös pia szaggal leszel,amit majd a környezeted is szóvá fog tenni.Aztan majd idővel a pia kevés lesz és jönnek a kemény drogok(nem mintha a pia nem lenne az)

Tudtad,hogy egy massziv alkoholista ha hirtelen teszi le a piát akkor bele halhat?Nem csak pszichés,hanem fizikai fuggoseget is ki alakít.

Ezeket mind úgy írom neked,hogy én is napi szinten iszok sajnos.

2023. szept. 12. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!