Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A fojtogatás btk szerint...

A fojtogatás btk szerint minek minősül?

Figyelt kérdés

Anyósom cukorbeteg és ez mellett mentális betegségei is vannak.

Szombaton reggel ő mégis lekváros kenyeret evett ( utána természetesen rosszul volt egesznap ) .Mikor megkérdeztem, hogy miért csinálta , miért nem ébresztett fel , agresszív lett . Konkrétan közölte, hogy én nem pofazom neki , ő azt eszik amit akar és fojtogatni kezdett.

Párom 24 órás szolgálatot adott így nem volt itthon . Az anyósom testvére szedte le rólam . Ha nincs itt , akkor valószínűleg befejezi . Én csak védekezésképpen a haját teptem . A pszichiátria kiengedi , mert ott nem mutat agressziót.

Ha feljelentést teszek minek minősítik ? Testi sértés vagy gyilkossági kísérlet?

Mikor párom itthon van , akkor nem történik ilyen, mert a fia hatással van rá .

Legkisebb gyermek 6 hónapos. Rajta kívül még 2 gyermekem van .

Mivel 58 éves idősek otthonában nem fogadják . Nincs jövedelme. Velünk él , de én már félek tőle .

( skizoeffektiv zavaros)

#BTK #mentális betegség #Skizoeffektiv zavar
2023. aug. 21. 13:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Sajnos ezt muszáj végigvinni. Menj el az orvoshoz, vetess látleletet, amíg lila a nyakad. Plusz tanúd is van, az anyós testvére, nem? Vagy nem fog tanúskodni szerinted? Mindenesetre a feljelentést később is megteheted, de a látlelet legyen a kezedben.
2023. aug. 21. 15:13
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
kamu
2023. aug. 21. 23:04
 13/14 anonim ***** válasza:
Próbáljátok az illetőt bent tartani a zárt osztályon. Alapos kezelés kellene neki. Ha továbbra is közveszélyes, ne engedjék ki onnan. Ha kiengedik, intézzétek el, hogy ne lakjatok együtt, ezek után én nem mernék egy fedél alatt lenni vele.
2023. aug. 22. 17:53
 14/14 A kérdező kommentje:

9- es.

A párommal úgy jöttünk össze , hogy nekem a két gyerek adott volt . Akkor még nem tudtunk édesanyja betegségéről . 6 éve leszünk együtt, 2 éve voltunk egy pár mikor kiderült . Páromnak nem volt gyermeke . Tavaly még nem volt ennyire veszélyes az édesanyja, gyógyszert váltottak neki , mert a perdoxtól extran intovertált és lehangolt volt , egy szót se szólt . Most rivotrillt és ketileptet szed . A rivo, brutál elvonásos tüneteket tud okozni , illetve nehezen viseli a cukorbetegség miatti korlátozást is . Utóbbi 3 hónapja derült ki .

Páromnak nem volt gyermeke és egyáltalán nem bánom , hogy szültem neki .

12-es , sajnos nem kamu.

10-15 nap és engedik ki.

Párom most szerencsére ki állt mellettem . Utolsó esélye van. Ha nem viselkedik, otthonba fog menni. ( persze ha lesz hely , ugyanis az egész országban kb 4 helyen fogadnák ennyi psziho bajjal mint ami neki van ) .

Kívánom, hogy senki ne tapasztalja meg , hogy milyen egy mentális beteggel az élet .

2023. szept. 1. 03:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!