A fojtogatás btk szerint minek minősül?
Anyósom cukorbeteg és ez mellett mentális betegségei is vannak.
Szombaton reggel ő mégis lekváros kenyeret evett ( utána természetesen rosszul volt egesznap ) .Mikor megkérdeztem, hogy miért csinálta , miért nem ébresztett fel , agresszív lett . Konkrétan közölte, hogy én nem pofazom neki , ő azt eszik amit akar és fojtogatni kezdett.
Párom 24 órás szolgálatot adott így nem volt itthon . Az anyósom testvére szedte le rólam . Ha nincs itt , akkor valószínűleg befejezi . Én csak védekezésképpen a haját teptem . A pszichiátria kiengedi , mert ott nem mutat agressziót.
Ha feljelentést teszek minek minősítik ? Testi sértés vagy gyilkossági kísérlet?
Mikor párom itthon van , akkor nem történik ilyen, mert a fia hatással van rá .
Legkisebb gyermek 6 hónapos. Rajta kívül még 2 gyermekem van .
Mivel 58 éves idősek otthonában nem fogadják . Nincs jövedelme. Velünk él , de én már félek tőle .
( skizoeffektiv zavaros)
Van értelme. Mielőbb.
Más.:Elme szoc otthon is van.
Alapból gyilkossági kísérlet lenne, de mivel diagnosztizált mentális beteg, nem büntethető kategóriába esik.
Amúgy mi értelme lenne feljelentést tenni? Akkor elkoltozne?
Persze, mindenképp tegyél feljelentést.
Attól, hogy mentálisan beteg és nem "normál" börtönbe fogják zárni, máshová azért igen.
Értem. Nos, ha ilyen szerepel a zárójelentésben, akkor nem büntethető. Ha nem volt szemtanú, amúgy bizonyítani is nehéz lesz, hogy ő probalkozott, de mindegy.
Innen nézve ennek válás lesz a vége. A férjed nem fogja jó szemmel nézni, hogy feljelented az anyját, és ha bele gondolsz, meg lehet érteni. Azt a nehezebb, hogy ilyen helyzetbe miért vallaltal 3 gyereket. Nyilván nem az elmúlt 1,5 évben lett skizofrén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!