Szerintetek mit kéne tennem? Jó ez a Frontin nyugtató amit felírt a pciszhiáter?
Leírnám, hogy mi is történt velem. 8-9 éve kezdődött nálam ez a szorongás pánik amikor kimentem Angliába. 21 éves voltam egyedül repültem ki. Másnap ott el is kapott egy rosszul lét amikor elindultam bevásárolni. Vissza kellett mennem a házba.Ezután sajnos megmaradt a rossz közérzet stb de az elején még nem féltem annyira. Utána amikor átköltöztünk másik lakásba kezdődött azután, hogy ott az egyik nap munka közbe éreztem egy furcsa dolgot. Ki mentem rágyújtani este volt és nagyon furán láttam mindent olyan érzésem volt mintha nem én lennék az. Azóta soha nem éreztem ezt a legrosszabb érzés volt amit valaha tapasztaltam. Ez után 2 évig folyamatosan otthon voltam rosszul volta minden nap pánik rohamok kaptak el azt hittem beteg vagyok szervileg. Elmentem kint házi orvoshoz és ahogy meglátott engem azonnal azt mondta, hogy depresszióm van. Felírta nekem a Szertraline 50mg-ot. 1-et szedtem belőle minden nap. Ugye több mint 2 évig voltam rosszul nem egyszer előfordult, hogy sürgősségin kötöttem ki. Másnap kiváltottam a gyógyszert be vettem és minden bajom elmúlt a következő 2 évben semmi bajom nem volt a pánik rohamok
úgy eltűntek, hogy csak csodálkoztam. Aztán haza jöttem végleg és letettem a gyógyszert 2 és fél év után fokozatosan magamtól. Most úgy néz ki, hogy 1 évig bírtam mert 3x intenzítással jött vissza a szorongásom. Folyamatosan járkálok a lakásban soha nincs nyugtom állandóan attól félek, hogy valami szervi bajom van mert olyan tüneteim vannak. Sokszor leülni nem tudok. Itthon elmentem a házi orvoshoz. Meg voltak a vizsgálatok aztán elküldtek pszichiáterhez. Felírta nekem a frontint 0.25mg-ot (max 3x.0.25) mert elég durván szorongok egész nap, már ott tartottam, hogy azt hittem meg fogok halni, minden nap arra gondoltam, hogy szívrohamot kapok mert már nem bírja a szervezetem ezt a fajta szorongást pánikrohamokat (160-180 pulzus). Persze a munkahelyem megszűnt a folyamatos szorongás, fulladás, fáradtság miatt. Voltam EKG-n szívultrahangom ott minden negatív, holter meg terheléses EKG még vár rám. Éjszaka arra ébredek, hogy nagyon magas a pulzusom ki kell ugranom az ágyból mert meghalok ha nem. De amióta szedem a frontint azóta ezek nem jönnek rám a rosszul létek ANNYIRA de már lassan krónikus fáradság van rajtam minden nap olyan szintű, hogy fújtatnom kell, sóhajtozok stb.. akkor is előfordul ha már az utolsó frontint 12 órája vettem be. Ez lehet a frontin miatt egyébként? 1 hete szedem ti is éreztetek ilyen mértékű gyengeséget fáradságot? Mennem kell majd pszichológushoz is 1 hónap múlva tőle tudnám kérni, hogy állítsanak vissza a szertralinra? Köszönöm az idődet, hogy elolvastad! 29/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!