Mi segíthet az emetofóbián/hányásfóbián?
34 éves vagyok,kb 15 éve küzdök ezzel. Néha jobb,néha rosszabb. Voltak időszakok amikor munkába sem mertem járni mert féltem hogy hányni fogok és ettől a félelemtől állandó hányingerem volt. Voltam kineziológusnál és természetgyógyásznál is és ezek ideig óráig segítettek is de bármilyen inger ér ezzel kapcsolatban,újra előjön. Sajnos az utóbbi időben újra nagyon súlyos lett pedig hála Istennek 10 éve nem hánytam. Még terhesen sem. De már ha csak hallom hogy valaki hány,rosszul leszek és napokig brutális pánik van rajtam. Van hogy enni sem merek csak amikor már az éhségtől kezd fájni a hasam akkor eszek. De a hasam is fáj amúgyis allandoan mert a sok idegeskedes allandoan hasfajast okoz.
A kisfiam amugy mindem évben hány egyszer kétszer,ilyenkor szintén úgy bepánikolok hogy a férjemnek haza kell jönni munkából mert el látom ugyan a kisfiamat,de remegek es iszonyatosan rosszul vagyok.
Most is éjszaka van,ment a hasam valamitől és azóta az ágy szélén ülök. Nem merek lefeküdni sem,folyamatosan hányingerem van,remegek,nem segít semmi,a férjem sincs itthon. Barkinek aki ugyan ettol szenved,jol jonne a tapasztalata. Kerem olyan ne irjon aki nem tudja mi ez mert aki nem éli at az nem tudja megérteni.
Sziasztok!
Én is emetofóbiás vagyok és sajnos még iskolába járok.
Minden nap úgy megyek be hogy azért imádkozom hogy senki se legyen beteg az osztályból. Mert ha valaki beteg azonnal arra gondolok hogy valami hányós vírus és hogy én is elkapom. Ez a fóbia nyáron is rossz, de most még iskola is van. Ebben az időszakban mindenki beteg. De sajnos muszáj bejárnom. Ha rá stresszelek akkor hányingerem lesz és fáj a gyomrom. Amitől még rosszabb lesz ez az egész. Tavaly ezért többször haza lellett jönnöm. Titeket is nagyon sajnálak. Nekem van kisebb testvérem aki mindig elkap mindent és olyankor én is pont azt érzem amit leírtatok. Bocsánat a hosszú szövegért és köszönöm ha valaki végig olvasa. Mit lehet ezzel kezdeni?
Szerintem ezzel semmit nem lehet kezdeni. Sokmindnet próbáltam mar de ugy igazan elmulasztani semmi sem tudta. Kineziologus segitett sokat,azt neked is ajanlom.
Nekem is megvolt mar ez a nyavaja sulis koromban is es ugyan igy voltam mint te. Sajnos azota sem lett jobb. Max annyival hogy a munkahelyemen jobban el vagyunk különülve mint egy osztalyteremben. De ha meghallom hogy valaki virusos,korbe fertotlenitem az irodahazat 😅😅 Sokszor mar csak nevetek magamon de ez is segit. Viszont van hogy nagyon melyen vagyok... Örök hullamvasut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!