Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lefáraszt a sok környezeti...

Musztafa Kebab kérdése:

Lefáraszt a sok környezeti inger. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Emberek, járművek jönnek-mennek stb. Ingerek milliói ömlenek a nagyvárosi emberre, de az agyunk nem erre lett kitalálva az ősi időkben. Az én agyam ráadásul meglehetősen impulzív, főleg a szép nőkre. Nem tudom megállni, hogy ne csodáljam meg őket, csakhogy ettől az agyam "kisül". Valamit szeretnék kitalálni erre, hogy tiszta és relaxált maradjon az elmém.
2023. aug. 15. 10:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Vidékre költözés.

Több idő a természet lágy ölén.

2023. aug. 15. 10:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Vevő lennék erre, de csak Budapesten kapok munkát.
2023. aug. 15. 10:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Tévhit, hogy vidéken kitisztul a fej. Sok az idióta, az nagy fejfájás ám. Izolálni kellene magad, valószínűleg szenzoros túlérzékenységben szenvedsz. Home office?
2023. aug. 15. 11:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Csak kiegtel baratom, vegyel ki szabadnapot es legyel kozossegben, aludd ki magad, teazgass, kapcsold be a ventillatort es szaritsd a dakodat meg a bowling golyoidat ilyen melegben hidd el jol esik meg elotte vagy utana csapd ki, barmi.

Ez nem kornyezeti inger, ez stressz felepult.

Nem kell itt koltozni "Daeko" meg mittom en milyen falura hogy megnyugodj. Ez nem arrol szol.

2023. aug. 15. 13:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Hat rohadtul nincs olyan sok szép no az utcán :DD

Ezzel nem lesz gond

2023. aug. 15. 13:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves válaszaitokat! Ennek a szenzoros túlérzékenységnek meg utánajárok.
2023. aug. 15. 16:15
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyébként nekem súlyos hangulatingadozásaim vannak, meg amit szeretek(pl egy szép táj látványa) sem tudok élvezni tejesen mert szétfeszít belülről.

Magam sem tudom hogy pontosan mi a probléma, voltam már borderline meg bipoláris is

2023. aug. 15. 16:19
 8/11 anonim ***** válasza:

7

"voltam"?

2023. aug. 15. 17:59
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem szenvedsz "szenzoros túlérzékenységben". Kérem a válaszolókat, hogy a diagnózis felállítását bízzák szakemberekre. Kérdező, az esetedben ugyanaz a probléma állhat fenn, mint nálam, és amit a kérdésedben is megválaszoltál. Az ember a természetben fejlődött és ott élt sokáig, ez a hatalmas embertömeg, a rendkívül sok elektronikai eszköz, jármű és minden az agyunknak nagyon sok inger. Napi fél óra séta kütyük és minden nélkül egy parkban is sokat segíthet ezen, nem beszélve arról, ha kimész a természetbe vagy valami csendes helyre, és elmerülsz a gondolataidban. Vannak, akik jobban bírják, vannak akik érzékenyebbek.

2023. aug. 15. 18:24
 10/11 A kérdező kommentje:
Valóban nem illetek rám a szenzoros túlérzékenységnek a tünetei. Lehet szakmát váltok, hogy valami nyugodt helyre költözhessek, bár addig nem lenne rossz valami, hogy ne kattanjak meg a munkanapjaimon.
2023. aug. 15. 18:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!