Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kevntiaxra ha ez a reakció,...

Kevntiaxra ha ez a reakció, akkor hagyjam abba igaz?

Figyelt kérdés

Csak 25 mg-ot vettem be orvosi utasításra tegnap este 5-kor. 6-kor elaludtam. Most ébredtem, majdnen 13 órával később és álmos vagyok.

Én ennek nem igazán látom értelmét, előtte scippát szedtem.

2023. aug. 12. 06:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

25 mg azt alvasra irja fel vagy "nyugtato"-nak, es teljesen helytelenul.

Antipszichotikumot felirni nyugtatonak vagy alvasra nem ezt kellene orvostanilag, orvoserkolcsileg. Miert nem ir fel akkor mirtazapine 7mg ot? Ha ugy adodik akkor venlafaxine 75mg?

Multkor meg risperidone-t lattam tobbszor mas embereknek felirni szorongasra, kesz orulet.

En ezeket ott hagynam. Sokkal veszelyesebbek az antipszichotikumok mint a szorongasoldok, vagy altatok. Tardive diskinesya, distonia, parkinszonizmus, QT intervallum megnyulas ami halalos lehet igen meg atipikus antipszichoknal is es rengeteg olyan mellekhatas ami vegleges lehet.

Ilyen nincs pl egy xanaxnal, zolpidemnel, eszopiclonnal. Es kisebb az esely mirtazapinnal, trazodonnal pl. Ennyire kifutottunk kapacitasbol gyogyszerekbol vagy ertelmes dokikbol?

De melyik beteg nez utana ezen

2023. aug. 13. 13:51
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszi. :( én se meren szedni, nagyon szedál. :( és sajnos teljesen ADHD tüneteket generalt. :( mondjuk kedvem az sokkal jobb lett.
2023. aug. 13. 16:44
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap még nem minden oké volt? Egyébként meg ahogy írtam a szedáció mértéke idővel csökken, de akkor is este kell bevenni.
2023. aug. 13. 17:06
 14/18 anonim ***** válasza:

12

nem csodalom, dopamine receptorokat inaktival, meg norepinephrine receptorokat, specifickus serotonin receptorokat, amik meg pont a koncentraciohoz kellenenek azokat meg erositi pl histamine receptorok, bizonyos szerotonin receptorok.

Akkor legalabb irjon fel ritalint melle. Nekem azt csinaltak.

2023. aug. 13. 18:53
 15/18 anonim ***** válasza:

amik meg pont a koncentraciohoz kellenenek azokat meg erositi pl histamine receptorok, bizonyos szerotonin receptorok.

helyett

amik meg pont nem a koncentraciohoz kellenenek azokat meg erositi pl histamine receptorok, bizonyos szerotonin receptorok.

2023. aug. 13. 18:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is kvzok mellette, kventiaxot szedek.meg "csalok felkelek 2.30kor mindennap és beveszem a reggeli adagot és így amikor kelni kell akkor üzemképes vagyok. Pszichiáter tud róla. Én fekete teát is iszok meg néha kólát. De nagyon álmos tudok lenni így is.
2023. aug. 13. 20:13
 17/18 A kérdező kommentje:
hát, nem fog ez menni nekem, tényleg annyira túlpörget h elviselhetetlen, holnap jár le a 4 nap, hívom a pszichiáterem. :/ Elaltat, aztán agyonpörget. De nem érzem jobban magam, az escitil az non-stop altatott 5 mg ellenében is sajnos, ellenben az még mindig többet segített a gondolatrohamok ellen.
2023. aug. 14. 17:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem gyógyszerbeállítás közben már 200mg sem volt elég (normális 7 órás alváshoz), 4 hét alatt annyira hozzászoktam.
2023. aug. 27. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!