Akit az iskolában kiközösítettek és piszkáltak azt egy életre megnyomorítják, válhat belőle mentálisan egészséges ember valaha?
Persze, ha felnő és rájön, hogy a gyerekek alapvetően gonoszak, mert nincsenek meg a felnőtt korra jellemző szociális képességei.
Illetve, ha nagy a baj vannak pszichológusok akik tudnak segíteni.
Szóval szerintem simán.
3
Szerinted milyen aránynak sikerül ez?
1
A felnőttek is alapvetően gonoszak csak muszáj uralkodniuk magukon (amennyire tudnak) mert az a társadalmi elvárás.
Viszont sok felnőtt közösségben is ugyanez megy végbe, csak már nem ugratják úgy a gyengébbnek véltet mint általánosban, hanem más eszközökkel ásnak alá neki.
Igen mert egy felnőtt attól felnőtt, hogy képes elvonatkoztatni és a helyén kezelni a sérelmeit. Akinek pedig örökre "megnyomorítják az életét", mert mondjuk egyedül marad mert minden emberben ellenséget lát, az szellemileg vissza maradott és a múltban elveszett az elméjének egy része. Azt viszont kezeltetni kell.
Ez nem szellemi fogyatékosság, hanem mentális baj és azért van, mert nem fejlődött ki megfelelően a személyiségének az a része amire ilyenkor szükség lenne.
8
Igen, szerintem is így születnek azok akik már gyerekkorban gonoszok.
Unom, hogy mindig általánosítanak, hogy bizony a gyerekek mind gonoszak. De hogyan ha nem mindegyik gyerek gonosz? Csak bevédik a társadalom szhar alakjait, ennyi.
Én is bizonytalan vagyok az emberekkel. Szinte semmitől nem félek de emberek közé menni hatalmas stressz mert sosem tudod milyen meglepetés ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!