Mit tehetnék szuicid gondolatok ellen?
Már évek óta tartanak, napi szinten eljátszom a gondolattal, hogy mi lenne, ha... De félek megtenni, ezért az lenne a jobb, ha valahogy ki tudnám törölni őket. Járok pszichiáterhez, háromféle gyógyszert szedek: Rexetin, Xanax, Ripedon. Megmondom őszintén, nem érzem a pozitív hatásukat, talán csak a Xanax veszi ki a zavaros gondolataimat egy jó órára.
27/F
Pszichológusra is szükséged lenne, nem csak pszichiáterre.
Kitartást kívánok! Ne add fel!
Én nem vagyok orvos, de szerintem a susp. pszichózis azt jelenti a leleten, hogy feltételezett pszichózis, vagyis valószínűleg az van neked.
Emellé viszont 100% hogy pszichológus is kell, nem csak pszichiáter.
A gyógyszereket mióta szeded? Szeded őket rendszeresen, úgy ahogy az orvos előírta?
Ezeknek a gyógyszereknek van olyan kezdeti mellékhatása, hogy némelyik tünetet felerősítik, de csak átmenetileg, és tudnod kell, hogy ezek a gyógyszer miatt vannak, nem te vagy rosszabbul.
Ha ebben a rászoktatási időszakban vagy, simán lehet ettől, vagy a rendszertelen szedésüktől is.
Ha nagyon rosszul vagy, akkor pedig nincs mese, szedd össze minden erődet és menj be az ügyeletre, hogy baj van.
Jobban leszel!
"eljátszom a gondolattal, hogy mi lenne, ha..."
Neked kell kitalálnod, hogy mit kezdj az életeddel és az időddel, ezt a gyógyszer és a pszichológus sem fogja helyetted megtenni. Pl. keress egy új hobbyt, járj el társastáncra vagy ami lázba hoz, hogy otthon gyakorolj vagy gondolkodj rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!